More


  Echipele “satelit”, automat în Liga a 3-a

  =

  În cadrul Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal desfăşurat luni, 21 decembrie 2015, pe ordinea de zi s-a aflat şi o propune făcută chiar de federali, una în care se doreşte sporirea numărului de jucători tineri în competiţiile de fotbal din România. Fie că vorbim de Liga 1, 2, 3 sau barajul de promovare din Liga a 4-a, FRF are intenţia de a obliga cluburile să folosească un anumit număr de fotbalişti cu vârste sub 23 de ani.

  În Liga 3 se vrea permanent pe teren trei jucători Under 19, în Liga a 2-a se vrea trei de Under 21, iar la Liga 1 să existe cel puţin unul de Under 21. Echipele ce vor fi campioane în Liga a 4-a şi vor juca meciurile de baraj trebuie să îndeplinească aceleaşi condiţii. Membrii CEx au luat cunoştinţă de acest act de informare şi-l vor analiza până la următoare şedinţă, cea din 22 ianuarie 2016.

  Liber la înscris echipe satelit în Liga 3
  Totodată, membrii Comitetului Executiv al FRF vor analiza şi propunerea ca cluburile din ligile 1, 2 şi din cea a elitelor U19 să aibă posibilitatea de a-şi înscrie direct în Liga 3 o echipă satelit şi să se introducă şi dubla legitimare. Se doreşte astfel găsirea de soluţii pentru ca în noul sezon al Ligii 3 campionatul să fie format din 96 de echipe faţă de doar 70, câte sunt acum. Astfel, se va recurge la mărirea numărului de serii de la cinci la şase, acestea urmând a avea câte 16 cluburi în componenţă.

  ”• Cluburile din Liga1, Liga2 şi cele din Liga elitelor U19 să aibă posibilitatea formării unei echipe satelit în Liga a 3-a direct.

  • Introducerea dublei legitimări”, anunţă FRF.
  Interesant că Olimpia Satu Mare şi-a desfiinţat satelitul după eşecul neaşteptat din vară din barajul cu Luceafărul Bălan.

  Următoarea şedinţă a Comitetului Executiv al FRF va avea loc în 22 ianuarie 2016, de la ora 12:00.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img