More


  Mani Gyenes, pregătit de start!

  =

  mani

  Pilotul sătmărean Emanuel ‘Mani’ Gyenes, component al Autonet Motorcycle Team, va concura pentru a șasea oară în cel mai dificil rally-raid de pe planetă – Raliul Dakar.

  Gyenes a câștigat ediția 2015 la clasa Maraton și revine în Raliul Dakar în șaua unei noi motociclete KTM 450 Rally Replica.

  Gyenes a plecat duminică spre Buenos Aires urmând ca pe 3 ianuarie să ia startul în cel mai dificil rally raid de pe glob.

  Înainte de plecarea spre America de Sud , Mani Gyenes a fost invitat în studio-ul Nord Vest TV în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă ce va fi difuzată luni, 28 decembrie, de la ora 20,45.

  Gyenes a mărturisit că își dorește o clasare în Top 15 și că speră să repete istoria din acest an când a terminat primul la Marathon.

  Cu noua motocicletă n-a apucat să se dea decât vreo 700 km în țară dar speră ca odată ajuns în America de Sud să reușească împreună cu mecanicii de la KTM să-i facă toate setările pentru a putea duce la bun sfârșit raliul.

  În privința favoriților la titlu, la clasele moto și auto , mai multe în ediția de luni seara a emisiunii Săptămâna sportivă. În cea de-a cincea sa aventură în America de Sud, Mani îi va avea în echipa de asistență tehnică pe Laszlo Olah (coechipierul alături de care a câștigat Red Bull Romaniacs în 2005 și 2006) și Szabolcs Racz.

  Mani Gyenes a debutat în Dakar în ianuarie 2007 când a concurat și în ultima ediție africană a raliului. În acel an s-a clasat pe locul 9 la Debutanți și 46 la general. Au urmat edițiile în care a concurat alături de Vectra Racing și a izbutit să câștige în 2011 primul titlu la clasa Maraton (este cea mai restrictivă categorie din raliu pentru că de-a lungul celor două săptămâni nu este permis să schimbi o serie de componente printre care și motorul).

  bagaj-mani

  În 2015 a revenit în raliu după o pauză de doi ani și alături de Autonet Motorcycle Team a obținut al doilea titlu la Maraton, clasându-se pe locul 21 la general.

  Baftă, Mani Gyenes la Dakar 2016!
  ” Pe 3 ianuarie voi lua startul pentru a șasea oară în Raliul Dakar și pe această cale vreau să mulțumesc Autonet Motorcycle Team pentru încrederea și sprijinul acordat în vederea participării. Pentru mașina de asistență și cei doi mecanici sunt recunoscător companiei Schlemmer. Un aport foarte mare la prezența mea în ediția 2016 îl are Consiliul Județean Satu Mare, cel care m-a ajutat să beneficiez de o motocicletă nouă KTM 450 Rally Replica. Este o motocicletă de ultimă generație care cred că mă va ajuta să obțin cel mai bun rezultat al meu în Dakar. Comparativ cu cea utilizată în 2015 și 2012, aceasta este mai manevrabilă, mai ușoară, mai puternică — este pe injecție și nu pe carburație. Păcat că nu am apucat să mă dau prea mult cu ea în țară , dar voi face setările odată ce voi ajunge în Argentina”.

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img