More


  Melissa Korossy a cucerit Cupa 1 Decembrie la floretă

  =

  floreta-baieti

  Ediția cu numărul 38 a Cupei 1 Decembrie la floretă pentru copii și speranțe s-a încheiat duminică seara, la Sala de Scrimă „Alexandru Csipler” din Satu Mare cu ultimele două probe: floretă feminin 13-14 ani și floretă masculin 13-15 ani.

  Iar pentru CS Satu Mare chiar a fost o seară deosebită încununată cu un succes extraordinar obţinut de sătmăreanca Melissa Korossy.

  Aceasta a prins o zi de excepţie şi s-a impus la finalul unui concurs epuizant, cu două tururi preliminarii şi apoi cu meciuri grele pe tabloul principal. Şi a fost un concurs cu 47 de floretiste la start…

  premiere-floreta
  În semifinale, Melissa a trecut de slovaca Jaymin Udvardi , 15- 3 iar apoi în finală a avut de tras împotriva ucrainencei Maria Krivonos.

  Melissa Korossy a avut o revenire spectaculoasă pe final când de la 8-12 a întors meciul şi a câştigat trofeul după 15-13 la final.

  Tot la U14 , Teodora Şofran a cucerit medalia de bronz.

  „ Suntem extrem de fericiţi. Melissa a intrat într-un cerc select al sătmărenilor care se impun la Cupa 1 Decembrie sau la Cupa Elore cum era în trecut. Şi cine s-a impus aici la acest turneu apoi în mare măsură a confirmat peste ani la Europene sau Mondiale” a spus fericit antrenorul Dan Şuta. Acesta a recunoscut că de la an la an turneul e tot mai puternic.

  „ Au fost peste 230 de sportivi din România, Ungaria, Ucraina şi Slovacia şi toată lumea spune că, după concursul de la Wroclaw din Polonia, acesta e cel mai puternic turneu rezervat copiilor din estul Europei. Ne bucurăm că totul a ieşit perfect şi le mulţumesc colegilor de la secţia de floretă de la club, de asemenea părinţilor şi celor de la DJST pentru implicarea totală”, a mai spus Dan Şuta care a mai amintit şi de ajutorul important primit din partea domnului Sergiu Chiorean.

  Pe lângă aurul luat de Melissa Korossy, CS Satu Mare a mai cucerit alte trei medalii de bronz. Două prin Teodora Şofran la U12 şi U14 şi una prin Tudor Surducan la U14. Iar Fogel Mark a prins şi el un sfert de finală, locul şase, la U 14.

  Felicitări organizatorilor şi sportivilor pentru reuşita acestui turneu care ne dă speranţe că floreta sătmăreană are mereu resurse de a da campioni!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img