More


  Mihai Covaliu: “A fost un an fructuos pentru scrima românească”

  =

  spadasine

  Președintele Federației Române de Scrimă, Mihai Covaliu, a declarat pentru AGERPRES că locul al doilea obținut de echipa feminină de spadă la Mondiale reprezintă cel mai bun rezultat al scrimei românești în acest an.

  ‘’Cea mai bună performanță din anul 2015 este locul 2 la Campionatul Mondial de seniori obținut de echipa de spadă feminin, alcătuită din Ana-Maria Brânză (Popescu), Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu. Este apoi locul 3 obținut de Tiberiu Dolniceanu, la sabie masculin individual, tot la Campionatul Mondial de seniori’’, a afirmat Covaliu.

  ‘’La Campionatul European de seniori a fost obținut locul 1 cu echipa de spadă feminin, tot cu Ana-Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu. Locul 3 a revenit Simonei Pop, în proba de spadă feminin individual’’, a adăugat fostul campion olimpic.

  mihai-covaliu

  O a treia competiție importantă în anul care se încheie a fost ediția inaugurală a Jocurilor Europene de la Baku, unde România a avut o prestație excelentă la scrimă: ‘’La Jocurile Europene este de remarcat locul 1 obținut de Ana-Maria Brânză, la spadă feminin individual. Tot locul 1 a revenit echipei de spadă feminin a țării noastre, compusă din Ana-Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop și Amalia Tătăran. Locul 2 a fost obținut de Tiberiu Dolniceanu, la sabie masculin individual, și de echipa de sabie masculin cu Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu și Mădălin Bucur. Tot la Jocurile Europene, Simona Gherman a cucerit locul 3 la spadă feminin individual’’.

  Covaliu a amintit și titlul mondial obținut de Alexandra Predescu, la spada feminin individual cadeți, în timp ce Bianca Benea a obținut locul 3 la spadă feminin individual cadeți.

  Și la Europenele de tineret România a înregistrat rezultate notabile, Amalia Tărăran cucerind bronzul la spadă feminin individual, medalie pe care a obținut-o și echipa masculină de spadă a țării noastre, compusă din Adrian Dabija, Ionuț Trandafirescu, Mario Persu și Tatian Bolboceanu.

  Obiectivul scrimei românești la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro este obținerea a 1-2 medalii, a precizat Covaliu, care în anul care vine mizează și pe o medalie la Europene și una la Mondiale, în probele neolimpice.

  Până în prezent echipa de spadă fete și sabrerul Tiberiu Dolniceanu au obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, dar Covaliu speră ca, la final, un număr de șapte scrimeri să fie prezenți la Olimpiada braziliană.

  Mihai Covaliu a ținut să evidențieze ‘’lipsa antrenorilor calificați, numărul scăzut (mediu) al sportivilor legitimați și motivarea materială slabă, sub nivelul cerințelor de performanță’’, la problemele cu care se confruntă federația.

  Fostul mare sabrer a evidențiat, pe de altă parte, ‘’faptul că încă avem colective foarte bune din punct de vedere profesional și dorință de performanță’’.

  În viziunea lui Covaliu, cel mai bun sportiv al federației pe care o conduce în anul care se încheie a fost ‘’echipa feminină de spadă’’.

  Preferatele sale pentru titlul de cel mai bun sportiv român al anului sunt jucătoarea de tenis ‘’Simona Halep și echipa feminină de spadă’’.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img