More


  Opt ţări la Cupa Cetate Ardud

  =

  lupte2

  Week-endul acesta oraşul Ardud găzduieşte cea mai mare competiţie de lupte din acest final de an. Cupa Cetate Ardud a ajuns la ediţia a şaptea şi promite să bată recordul de participare. Aproximativ 400 de sportivi din opt ţări şi-au anunţat deja participarea, dar lista rămâne încă deschisă.

  Iar pregătirile sunt în toi la sala de sport a Liceului Tehnologic din localitate. La ora startului competiţiei vor fi finalizate lucrările la tribunele care pot oferi 400 de locuri asistenţei prezente. Iar toată suflarea din zonă, de la antrenori, la luptători, de la mic la mare se implică pentru ca acest eveniment să iasă ca la carte.

  Ungaria, Ucraina, Croaţia, Slovacia, Polonia, Serbia, Rep. Moldova şi România sunt ţările care sâmbătă se vor întrece pe cele două suprafeţe de saltele, la diferite categorii de vârstă şi greutate. Din ţară sosesc luptători de la marile centre din București, Piatra Neamț, Bacău, Suceava, Rădăuți, Botoșani, Câmpulung, Pitești, Brașov, Oradea, Arad, Timișoara, Caransebeș, Baia Mare, Zalău, Bistrița, Turnu Severin, dar şi personalităţi marcante, precum Ştefan Rusu, campion olimpic, mondial şi european, sau Nicolae Gincă, vice-campion olimpic, Simion Popescu, medaliat cu bronz la Olimpiadă, iar lista poate continua. Nu vor lipsi oficiali din partea F.R. de Lupte, în frunte cu vice-preşedintele Dumitru Mugurel, Vasile Gui, Lazăr Ovidiu, Ioan Crăciun, Francisc Gyarmati şi Adrian Olteanu.

  “Nu e uşor să organizezi o astfel de competiţie. E mult de muncă, mai ales că vrem să iasă totul ca la carte. Vrem să fim gazde bune, iar după concurs, toată lumea să se întoarcă aacasă mulţumit. Este o imagine mare adusă județului și localității noastre Ardud. Suntem foarte cunoscuți în Europa, în special acolo de unde vin țările la turneul nostru. Ungaria vine cu naționala de cadeți și juniori, înseamnă că apreciază valoarea turneului. Pentru sportivi este un bun prilej de a se pregăti, de a-și verifica potențialul, de a se compara cu sportivi de valoare, nu doar cu cei de la noi din țară”, a spus antrenorul de lupte Tudor Barbul.

  Iar această cupă nu ar fi putut avea loc fără sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare, al Primăriei şi Consiliului Local Ardud, Federaţia Română de Lupte, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Asociaţia Judeţeană de Lupte, AS Cetate Ardud şi a comunităţii ardudene care se mândreşte cu o astfel de competiţie.

  Referitor la programul Cupei Cetate Ardud, proba cântarului are loc vineri seara, iar sâmbătă de la ora 9.30 se dă startul întrecerilor, acolo unde vor fi prezente oficialităţi locale şi judeţene marcante. Întreceri care vor fi supervizate de arbitri de top şi care se vor întinde până spre seară. Iar la final, câştigătorii vor fi recompensaţi cu medalii şi cupe din partea organizatorilor.

  De la CS Satu Mare-Cetate Heracle Ardud vor concura 35 de sportivi pregătiţi de antrenorii Tudor Barbul, Francisc Szabo, Ludovic Lieb, Claudiu Blaga şi Norocel Barbur.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img