More


  Preşedintele AFAN cere schimbări majore la Liga a 2-a

  =

  resita1

  Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN), Emilian Hulubei, a declarat la Sport Total FM ce schimbări sunt necesare în campionatul Ligii 2 pentru ca această competiţie să reînvie şi să iasă din “mocirlă”.

  Hulubei a stabilit în cadrul ultimului Comitet Executiv al FRF o întâlnire împreună cu şefii fotbalului românesc şi cu reprezentanţii cluburilor din Liga 2 pentru a discuta despre planul de acţiune pe termen scurt şi lung. Acesta spune că în Liga 2 este necesar un sistem de licenţiere şi de monitorizare a datoriilor, unul asemănător cu cel din Liga 1. Astfel nu vor mai exista restanţe faţă de jucători şi echipele nu se vor mai retrage la jumătatea sezonului.

  “În afară de Liga 1, care, datorită sistemului de monitorizare financiară, trebuie să facă dovadă că au plătit datoriile, în Liga a 2-a şi Liga a 3-a e o mocirlă totală. În ultimul Comitet Executiv am stabilit, împreună cu FRF şi reprezentanţii Ligii 2, o întâlnire cu toate cluburile. Se va discuta şi se va face un plan de acţiune pe termen scurt şi pe termen lung. Există riscul ca mai multe echipe din Liga a 2-a să se retragă din cauza problemelor financiare la mijlocul competiţiei.

  Încercăm să facem la Liga 2 un sistem de licenţiere şi monitorizare ca la Liga 1. Eu o să propun să fie mai strict acest sistem de monitorizare. Din trei în trei luni, nu din şase în şase luni. Ar trebui să se taie în carne vie, să se introducă sistem de licenţiere, monitorizare, să se introducă garanţii. Până la urmă, cei de la Federaţie sunt votaţi de cluburi şi, dacă nu joacă după cum cântă cluburile, s-ar putea să-şi piardă voturile.

  Astăzi am primit un telefon din partea unui preşedinte de club de la baschet sau handbal şi vrea să facem un protest comun pentru toate sporturile pentru a atrage atenţia Guvernului, că a lăsat sportul în paragină. Toate cluburile sportive pot atrage finanţare de la autorităţile locale, dar nu există norme de aplicare pentru acea lege. Dacă vor fi norme de aplicare, va fi salvată o parte din sportul românesc. Dacă vrei să faci o treabă corect trebuie să fie ceva transparent. Trebuie să existe un sistem de cheltuieli pentru a se vedea unde ajung banii de la primării.

  Dacă cluburile ar fi de acord, liga ar putea să oprească bani din drepturile TV, iar dacă jucătorii nu sunt plătiţi, ei ar putea să primească acei bani.

  ANAF a pus sechestru asigurator pe jucători. Jucătorii sunt consideraţi sclavi până şi de statul român”, a declarat Emilian Hulubei la Sport Total FM, în emisiunea ”Execuţii în direct”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img