More


  Proiect la care a participat şi Şcoala Coşbuc din Medieşu Aurit

  =

  oina

  In perioada 19 octombrie – 30 noiembrie 2015, Federatia Romana de Oina a derulat un proiect national de selectie si pregatire pentru tinerii care doresc sa cunoasca tainele sportului nostru national – oina. Proiectul ,,Vino si tu cu noi la oina” a fost finanţat de Ministerul Tineretului si Sportului, scopul final al proiectului fiind dobândirea de către copii a deprinderilor psiho-motrice specifice jocului de oină, dezvoltarea fizică armonioasă şi, mai ales, sensibilizarea copiilor pentru practicarea jocului de oina. Responsabilul de proiect pe regiunea de Nord- Vest a tarii, profesorul Moje Calin, a fost sprijinit in aceste actiuni de un grup de profesori dar si de oameni care iubesc oina si sportul in general. Astfel s-au efectuat mai multe actiuni de selectie la unele scoli din judetele Maramures si Satu Mare, de unde au fost selectionati cei mai talentati copii, care au participat sub indrumarea profesorilor lor la o actiune comuna, de genul ,,turneu de pregatire’’ in perioada 27-30 noiembrie la Baia Mare.

  La proiect au participat şi copiii de la Scoala Gimnaziala ,,George Cosbuc’’ Mediesu Aurit, coordonaţi de profesorii Meszaros Adrian, Meszaros Viorica si Pintea Adrian.

  Primele cunostinte despre jocul de oina au fost ,,timide’’ pentru cei mai multi dintre copii mai ales pentru fete, dar datorita maiestriei profesorilor coordonatori progresul s-a vazut repede si copiii au fost nerabdatori sa se intoarca din nou la pregatire in sala, pentru a invata oina. Jocul a prins destul de repede, iar in ultima zi de pregatire chiar s-au jucat unele meciuri intre echipele participante, atat la fete cat si la baieti. Datorita acestui proiect, oina a starnit interes in randul celor prezenti, atat la copii cat si la profesori, care au facut demersuri privind achizitionarea de mingi si bastoane pentru a putea sa practice oina in scolile lor. Echipele participante si copiii care s-au evidentiat in pregatire au primit din partea organizatorilor diplome de participare, afise, pliante, mape. Un lucru foarte important pentru copii a fost faptul ca au socializat si au vazut multe lucruri noi si mai ales frumusetea jocului nostru national.

  Federatia Romana de Oina aduce multumiri celor care s-au implicat in organizarea acestui eveniment sportiv, Primariei Mediesu Aurit si Scolii Gimnaziale George Coşbuc Medieşu Aurit.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img