More


  Retrospectivă / Olimpia Satu Mare – cifre și statistici 2015

  =

  Faur

  Olimpia Satu Mare a încheiat prima parte a ediției 2015/2016 a sezonului Ligii a 2-a pe locul 8, cu 26 de puncte. Toate echipele implicate în seria a II-a au jucat 18 etape, iar sătmărenii au înregistrat 7 victorii, 5 egaluri și 6 înfrângeri. Elevii lui Tiberiu Csik au marcat 28 de goluri, dar au și încasat 23. În șase partide, Olimpia a reușit să nu încaseze niciun gol la finalul celor 90 de minute. Cea mai răsunătoare victorie este cea din deplasarea de la FC Bihor, 5-0, iar cea mai drastică înfrângere este cea administrată de Chindia acasă, 4-1.

  Cei mai buni marcatori din lot sunt un atacant și un fundaș: Bogdan Faur și căpitanul Cosmin Iuhas. Ambii au patru reușite! Boștină, Bura și Muntean au reușit să-ți treacă numele pe tabelă de trei ori, iar Sălăgeanu de două. Câte un gol au marcat și Tătaru, Lukacs, Heil, Cădar și Villand.

  Tot căpitanul Cosmin Iuhas este și liderul minutelor jucate pentru Olimpia – 1530, urmat de Valter Heil – 1440 și Villand – 1341.

  Olimpia este o echipă care trage tare la începutul partidelor și pe finalul lor. Cel puțin asta o arată statisticile noastre. 28% din golurile galben-albaștrilor au fost marcate în minutele 75-90, iar alte 20% în intervalul 15-30.

  De menționat și faptul că Olimpia Satu Mare are, după multă vreme, un jucător constant la loturile naționale. Denis Chivari, juniorul nostru, a devenit un jucător de bază pentru România Under19, condusă de selecționerul Andrei Spier. Denis a fost integralist în toate partidele jucate de România Under 19 în cadrul grupei a XI-a de calificare la Turul de Elită pentru Euro 2016. Coleg de generație cu mult mai mediatizatii Răzvan Popa (Inter Primavera), Patrick Petre (Dinamo București) și Pham (Steaua București), Denis are șansa de a fi titular meci de meci la Olimpia Satu Mare și astfel să crească în atmosfera meciurilor oficiale. Sezonul acesta, Denis a evoluat în 12 partide pentru clubul nostru.

  Conducerea clubului Olimpia Satu Mare a anunțat startul proiectului de modernizare a stadionului Olimpia, printr-un proiect implicând Compania Națională de Investiții. Costurile estimative ale proiectului sunt de 15 milioane de euro, iar Satu Mare se va putea mândri la finalul lucrărilor cu o arena ultra-modernă cu 13.875 de locuri, din care 475 loje VIP, un hotel de 39 de locuri, săli de sport și spații comerciale. Stadionul va avea copertină şi toate condiţiile pentru desfăşurarea unui meci de Liga I.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img