More


  Seară de vis pentru scrima românească

  =

  gala-mare

  Casa Regală a României a găzduit, la inițiativa Alteței Sale Regale Principele Radu, Seara Palatului Elisabeta, dedicată Federației Române de Scrimă.

  Iar Gala Federației Române de Scrimă a avut loc marți într-un decor special , la Palatul Elisabeta, în Sala Regilor.

  În cadrul serii, au fost premiați cei mai buni sportivi ai Federației Române de Scrimă în 2015, dar și cei șase mari scrimeri români primiți în Hall of Fame-ul Federației Internaționale de Scrimă.

  Iar de la eveniment nu puteau lipsi reprezentanții școlii sătmărene de scrimă.

  Primul moment solemn a fost dedicat celor șase foști mari scrimeri români care au fost primiți recent în Hall of Fame-ul Federației Internaționale de Scrimă: Laura Badea, Reka Szabo, Ioan Pop, Mihai Covaliu și sătmăreanul nostru PETRU KUKI. Aceștia au primit câte un trofeu din partea Federației Române de Scrimă, într-o ceremonie oficiată de Alteța Sa Regală, Principele Radu al României. Din păcate, doamna Ana Pascu, inclusă și ea în Hall of Fame-ul Federației Internaționale de Scrimă, nu a putut fi prezentă la eveniment din motive obiective.

  pop-rege

  ”Mă simt onorat că fac parte dintr-o asemenea companie selectă de mari campioni. A fost ceva unic și emoționant. Le mulțumesc organizatorilor” a transmis fostul mare floretist sătmărean, Petru Kuki.

  A urmat premierea celor mai buni sportivi ai Federației Române de Scrimă în 2015. Echipa feminină de spadă a României cu Ana Maria Popescu, Simona Pop, Simona Gherman, Loredana Dinu a fost în capul listei. Sătmăreanca Simona Pop ( Steaua București) a avut parte de un an excelent , cel mai bun al carierei iar distincția de marți a întregit un sezon aproape perfect.

  tataran

  ”M-am simțit onorată că am fost invitată la Palatul Elisabeta pentru premierea primilor 10 sportivi ai federației. M-am simtit foarte bine, poate la inceput cu putine emotii dar au trecut repede.

  Pentru 2016 în primul rând îmi doresc sănătate mie și întregii echipe. Și sperăm la o medalie olimpică” ne-a declarat Simona Pop, numărul 1 din punctul nostru de vedere în scrima românească în 2015!

  Pe poziția a 3-a în ierarhia celor de la Federația Română de Scrimă pe 2015 o avem de asemenea pe sătmăreanca Amalia Tătăran, legitimată acum la Dinamo București.

  kuki-sepesi

  ” A fost o premiere de vis , intr-un loc special. Federatia s-a gândit sa fim premiati intr-un cadru select si le multumim pentru asta . M-am simțit foarte bine , toti ne-am simțit bine. Au fost prezenți foarte multi campioni europeni , mondiali si olimpici precum : Gabriela Szabo , Laura Badea, Petru Kuki , Reka Szabo ,colegele mele de echipa si multi alții . Pentru 2016 imi doresc sa fiu sănătoasă , un an 2016 si mai roditor decât acesta pentru scrima românească si pentru mine . Sărbători frumoase redacției va doresc si tuturor cititorilor !” a fost mesajul Amaliei Tătăran transmis site-ului nostru.

  Evenimentul de la Palatul Elisabeta a fost onorat și de prezența unor foști și actuali campioni ai scrimei românești, de personalități din lumea sportului și nu numai, dar și de 23 de mici scrimeri, aceștia din urmă asistând cu multă emoție la ceremonia oficiată de Alteța Sa Regală, Principele Radu al României. Iar printre invitații speciali l-am zărit și pe fostul campion mondial la spadă, sătmăreanul Iosif Szeppessyi, un adevărat susținător al scrimei românești și a școlii sătmărene de scrimă!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img