More

  A început Europeanul din Polonia

  ramba-2

  Campionatul European masculin a inceput aseara în Polonia. Franța, Spania și Danemarca sînt favorite la titlu. România va fi reprezentată la turneul final din Polonia doar de cuplul de arbitri Ștark-Ștefan.

  Încă un turneu final european fără România a inceput aseara, la Katowice! Al zecelea consecutiv. Practic, de la Euro 1996, “tricolorii” nu au mai reușit calificarea, turneele continentale fiind imposibil de atins.

  Polonia organizează pentru prima dată un turneu final continental, încercînd acum să cîștige și prima medalie. Franța, echipa care deține toate titlurile majore (olimpic, mondial și european) este și acum mare favorită, deși formația pregătită de Claude Onesta are mai mulți jucători indisponibili: Jerome Fernandez, Kevynn Nyokas, Mathieu Grebille, Timothy N’Guessan sau William Accambray. În plus, Franța a cîștigat cele trei titluri europene din patru în patru ani, 2006, 2010, 2014, iar strict matematic următorul ar fi în 2018!

  Danemarca, echipa cu șase podiumuri din 7 prezențe, dintre care două titluri europene, este a doua favorită, o formație care se bazează pe multe vedete de cinci stele, în frunte cu Mikkel Hansen.

  Urmează Spania, o echipă capabilă să se bată de la egal la egal cu Franța și Danemarca, iar apoi țara gazdă Polonia. Drept favorită care ar putea apărea la această ediție, specialiștii dau numele Ungariei, echipa pregătită de Talant Dușebaev. Ungaria nu a ajuns niciodată în semifinale la Europene.

  Grupele CE 2016
  Grupa A (Cracovia) Grupa B (Katowice) Grupa C (Wroclaw) Grupa D (Gdansk)
  Franța Croația Spania Danemarca
  Polonia Islanda Suedia Ungaria
  Macedonia Belarus Germania Rusia
  Serbia Norvegia Slovenia Muntenegru

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE