Angajaţii Spitalului Carei, la un pas să fie lăsaţi fără salariicarei

Proiectul de hotărâre privind aprobarea utilizării excedentului bugetului Spitalului Municipal Carei pentru plata salariilor angajaţilor în ianuarie a fost aprobat abia în şedinţa de ieri. La ultima şedinţă, care a avut loc săptămâna trecută, proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi. Mai mult, atât la acea dată cât şi ieri, proiectul de hotărâre s-a transformat într-un motiv de polemică cu iz politic între fracţiunile reprezentate în Consiliul Local.

Primul care s-a lansat în consideraţii de ordin politic a fost consilierul PSD, Ionuţ Oneţ. “Nu mi se pare normal, am văzut la şedinţa de vineri, să nu trecem acest proiect de hotărâre doar pentru a ne arăta noi puterea şi de a fi mai importanţi. Îmi pare rău că s-a ajuns aici şi îmi pare rău că Spitalul Municipal Carei nu a reuşit să pună banii la dispoziţia angajaţilor în cel mai scurt timp. Dar eu sper că astăzi îl votăm. Colegii liberali, nu ştiu de ce, nu au votat vineri şi aş vrea să-i felicit pentru marea realizare din 2016, că n-au votat salariile celor de la Spital”, a spus Ionuţ Oneţ.

Disputa cea mai aprinsă – dusă la categoria supergrea – a avut loc – după obiceiul locului – între primarul Careiului, Kovacs Eugen, şi şeful grupului de consilieri PNL, Ilie Ciută. Nemulţumit că liberalul a solicitat timp de studiere a materialului de şedinţă – acuzând întârzierea cu care ar fi fost furnizate datele – edilul şef careian a reacţionat acid. “Tocmai asta vreau să subliniez. Unii au nevoie de mai mult timp ca să priceapă un lucru clar. Totdeauna domnul consilier îi acuză pe alţii că nu pricep. El nu pricepe chiar dacă i se explică clar. N-am ce-i face. Tocmai ca să nu fim acuzaţi că nu-l lăsăm să priceapă, mie mi-au trebuit cinci minute şi am priceput acest lucru, hai să facem o pauză de zece minute”, a spus primarul Eugen Kovacs.

Consilierul Ilie Ciută a reacţionat destul de vehement, invocând faptul că nimeni şi nimic nu l-ar putea obliga să voteze un proiect de hotărâre care nu ar fi bine structurat şi motivat. “Nu o să mă poată şantaja nimeni, nici emoţional, ca să votez un proiect de hotărâre care eu cred că nu este redactat bine şi nu am toate datele în faţă. Şi astăzi (şedinţa a avut loc ieri, n.red.), acum un minut, mi s-au pus zece coli în faţă. Trebuie să votez un proiect de hotărâre, dar eu nu am apucat să le citesc. Măcar să fi primit cu invitaţia de ieri aceste materiale”, a spus Ilie Ciută.

În final, după o pauză de zece minute în care Comisia economică a analizat proiectul de hotărâre, acesta a fost aprobat chiar şi de către consilierii PNL. Astfel, angajaţii Spitalului Carei pot răsufla uşuraţi. Cel puţin până când vor veni banii de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts