More


  Anul asfaltărilor în comuna Crucişor

  - Advertisement -

  andreica

  După ce infrastructura rutieră a fost serios afectată de lucrările de introducere şi modernizare a utilităţilor, 2016 va fi anul asfaltărilor de străzi în comuna Crucişor. Totodată, primarul comunei, Florinel Andreica, îşi doreşte ca în acest an să fie refăcute drumurile agricole şi cele forestiere, iar din data de 1 martie se va da startul lucrărilor la ultimul cămin cultural din comună care încă nu a fost reabilitate. Potrivit celor afirmate de Florinel Andreica, 2015 a fost un an cât se poate de bun pentru comuna Crucişor care a reuşit să aibă şi venituri proprii importante în aşa fel încât să poată finanţa lucrările edilitare. Cel mai mare proiect, care încă se află în derulare, este masterplanul apă-canal. Lucrările la acest proiect au afectat serios infrastructura rutieră din comună,, astfel că în acest an edilul îşi doreşte să înceapă asfaltările. În acest sens, Florinel Andreica a precizat că va fi depus un proiect prin PNDL. Se mai are în vedere depunerea unui proiect pentru modernizarea şanţurilor care preiau apele pluviale. Edilul spune că, tot pentru 2016, se are în vedere implementarea unui proiect pentru modernizarea drumurilor agricole şi forestiere.

  Din fonduri proprii, în acest an se are în vedere amenajarea a două parcări, una la Crucişor şi una la Iegherişte, proiecte pentru care există deja studii de fezabilitate. A mai fost depus un studiu de fezabilitate pentru construirea unei baze sportive la intrarea în comuna Crucişor, cu atât mai mult cu cât în comună există o echipă de fotbal, iar interesul cetăţenilor pentru sport este destul de ridicat.

  Nu în ultimul rând, Florinel Andreica îşi mai doreşte ca în acest an să finalizeze lucrările de reabilitare a Căminului Cultural din Crucişor. Contractul pentru începerea lucrărilor la acest obiectiv a fost semnat la finalul anului trecut. Lucrările vor începe la data de 1 martie, iar edilul speră că acestea vor fi finalizate până la finalul acestui an. Tot pentru acest cămin, din fonduri proprii, au fost achiziţionate 51 de mese din lemn masiv.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img