More


  Băican: “Vreau să intru cu Olimpia în play-off!”

  - Advertisement -

  baican-claudiu

  Venit în vară la Olimpia, Claudiu Băican și-a câștigat încet, încrederea antrenorilor și colegilor și a fost titularul postului de portar în sezonul de toamnă.

  Băican are o poveste interesantă de viață iar, de-alungul carierei, timp de șase sezoane a evoluat în Italia la Benevento.

  Remarcat la juniorii de la FC Zalău, acesta a fost transferat de CFR Cluj încă de când era un puşti. În Gruia a stat foarte puţin, deoarece a plecat în străinătate, în Italia, unde a evoluat timp de şase ani la Benevento, în Serie C. La începutul anului 2014 a revenit în ţară, chiar în Liga I, unde a apărat poarta formaţiei Săgeata Năvodari.

  Din cauza problemelor financiare, gruparea din Dobrogea s-a desfiinţat, astfel că Băican a venit plin de optimism acasă, acolo unde a încercat imposibilul: promovarea în Liga a II-a cu FC Zalău. Cum visul său nu s-a îndeplinit, portarul în vârstă de 25 de ani s-a transferat la Olimpia Satu Mare, acolo unde se bate pentru un loc în play-off.

  La începutul săptămânii, a avut loc şi reunirea lotului celor de la “Oli”, iar zălăuanul a ajuns la Satu Mare, urmând să se pregătească sub comanda lui Tiberiu Csik până pe data de 25 ianuarie, după care “galben-albaştrii” să efectueze un cantonament la 1 Mai.

  Băican și-a petrecut vacanța de iarnă acasă, la Zalău, și a fost abordat de colegii de la sportulsălăjean.ro..

  “Mai am contract încă un an şi jumătate cu Olimpia, dar dacă îmi găsesc ceva mai bun în străinătate, s-ar putea să plec în această vară. Există posibilitatea de a reveni în Italia, în liga secundă sau în Liga a treia. Până atunci, vreau să intru în play-off cu Olimpia Satu Mare. Sigur, s-ar putea şi să continui aici, unde există antrenori foarte buni. În fine, sper să se rezolve şi problema financiară, dar conducerea a promis că în zilele acestea vor fi plătite celor două salarii şi primele restanţe”, a declarat Claudiu Băican pentru ziarul Sportul Sălăjean.

  Între timp, conducerea Olimpiei pare că s-a ținut de cuvânt și miercuri au fost acoperite o parte din restanțele salariale cu promisiunea că până la începutul cantonamentului va mai fi achitat încă un salariu.

  Olimpia Satu Mare începe returul de pe locul 8, la 5 puncte de locul 6 ce duce în play-off. Debutul celor de la “Oli” în partea secundă a campionatului va avea loc pe data de 27 februarie, într-un meci cu Gaz Metan, programat la Mediaş.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img