Bîgiu aduce prima victorie din 2016balmaz

Olimpia Satu Mare a jucat sâmbătă în Ungaria primul meci amical din 2016. La Balmazujvaros . Olimpia s-a impus cu 1-0 în fața formației locale Balmaz Kamilla Gyógyfürdő. Unicul gol a fost marcat de Horea Bîgiu în minutul 48. În minutul 80 Băican a apărat o lovitură de la 11m. De remarcat că la formația gazdă, una de liga a 2-a, au evoluat și sătmărenii Zsiga, Karikas și Adrian Rus. Ultimul se pare că și-a revenit după o mai veche problemă medicală și va rămâne din această iarnă în lotul lui Balmaz.

Olimpia a fost încurajată de o mică galerie, opt băieți din Peluza Sud făcând deplasarea cu mașinile personale în Ungaria.

”Un meci bun pentru noi, mai ales că veneam după o perioadă de acumulări și în care n-am prea apucat să ne așezăm pe un teren de dimensiuni normale. Ca echipă și ca valoare s-a văzut și așa că suntem peste cei de la Balmazujvaros. Din păcate însă la condiții de pregătire și de joc suntem mult în urma lor” a spus antrenorul Tibi Csik.

După meciul de sâmbătă, a urmat o zi de pauză. Apoi, luni de dimineață, lotul Olimpiei pleacă într-un stagiu de pregătire de o săptămână. Din lot fac parte jucătorii care au evoluat sâmbătă în amicalul din Ungaria la care se adaugă Raul Cherecheș, Toni Kanaloș, Adrian Sălăgeanu și Mark Csik.

Iată meciurile amicale pe care le mai are echipa sătmăreană, toate le va juca pe teren străin:

3 februarie: Olimpia – Cigand
6 februarie: Olimpia – Diosgyor
10 februarie: Olimpia – Luceafărul Oradea
13 februarie: Olimpia – Kisvarda
20 februarie: nu e stabilit deocamdată
27 februarie: Gaz Metan – Olimpia, meci oficial în etapa a 19-a a Ligii a II-a, Seria a II-a.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, repriza I: Horváth László – Karikás Krisztián, Rus Adrián, Bakos Bence, Németh Ádám – Kónya Márk, Pintér Norbert, Viscsák György, Bor Dávid – Zsiga Ervin, Kovács Ádám.

repriza a II-a: Gazsi Tamás – Bokros Tibor, Kiss László, Szűcs Zoltán, Istenes Erik – Virág Aladár, Hadházi Dávid, Bódis Norbert, Vajda Sándor – Belényesi Miklós, Fekete Ádám. Antrenor: Feczkó Tamás

FC Olimpia Satu Mare, prima repriză : Suta Marius – Muntean Dumitru, Muresan Florin, Heil Valter, Iuhas Cosmin – Ianc Sebastian, Lukacs Darius, Onicas Mihai, Bura Cosmin – Faur Bogdan, Buhaescu Vasile.

repriza a II-a: Baican Claudiu – Muntean Dumitru, Bigiu Horea, Heil Valter, Ionut Tataru – Nemes Laurentiu, Lukacs Darius, Onicas Mihai, Villand Robert – Stef Raul, Markus Adrian. Antrenor: Csik Tiberiu

A marcat : Bîgiu Horea min 48

Echipa de juniori A de la Olimpia, antrenată de Mircea Bolba, a jucat sâmbătă un meci amical la Carei, cu Victoria. S-a terminat 2-2 după ce Olimpia a condus cu 1-0 şi 2-1.

Florin Mureşan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts