Bronz pentru Cătălin Șoreanu și Pek Peter la Naționalele de seniori!bronz-lupte

La sfârșitul săptămânii trecute au avut loc la Craiova finalele Campionatului Național de lupte pentru seniori. CS Satu Mare – Cetate Heracle Ardud a participat cu opt sportivi.

Iar doi dintre ei au reușit în prima zi a Naționalelor să urce pe podium. E vorba de Cătălin Șoreanu la 71 kg și Peter Pek la 80 kg. Cei doi au cucerit medaliile de bronz și au confirmat că la Satu Mare luptele nu au doar cadeți și juniori foarte buni ci și seniori de calitate!

”Suntem extrem de mulțumiți de rezultatele obținute azi. Să luăm două medalii la nivel de seniori când nu mulți ne dădeau ceva șanse la podium e ceva. Îi felicit pe băieți și sperăm s-o ținem tot așa pe mai departe în acest sezon”, spune antrenorul Tudor Barbul.

Performanța lui Șoreanu e cu atât mai valoroasă cu cât sportivul sătmărean vine direct după o perioadă de pregătire în Armata Română unde s-a angajat de puțin timp. Iar în drumul spre medalie l-a demolat, 8-0, pe vicecampionul național en titre. Iar Pek Peter e încă la vârsta junioratului…

Szabo Cristian a fost și el aproape de medalia de bronz dar a a trebuit până la urmă să se mulțumească cu locul 5.

De menționat că luptele sătmărene nu au mai luat o medalie la Naționale la nivel de seniori de mai bine de șapte ani, de pe vremea când Berki Zsolt era vedeta la CS Satu Mare!

Un alt grup, format din 21 de sportivi, a participat tot în week end la un nou stagiu de pregătiri în Timişoara. Un stagiu la care au venit inclusiv luptători şi antrenori din Ungaria şi Serbia.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts