More


  Contrabandişti extrem de INVENTIVI. METODE care îl lasă pe poliţişti cu GURA CĂSCATĂ

  - Advertisement -

   

  deltaplan6

  Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei – care subordonează şi Poliţia de Frontieră Satu Mare – şi-a prezentat azi bilanţul de activitate pe anul trecut. Concluzia comandei ITPF a fost că situația operativă la frontiera de stat romano-ucraineană, din zona de responsabilitate a I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, în anul 2015, este una complexă, fiind caracterizată prin activităţi de contrabandă, trafic cu autovehicule furate din străinătate, migraţie ilegală, braconaj etc.

  Potrivit poliţiştilor de frontieră, contrabandiştii sunt extrem de inventivi, folosind metode care mai de care mai spectaculoase.

  “Dintre metodele inedite folosite pentru a introduce ilegal în ţară ţigările, de către persoanele implicate în astfel de activităţi infracţionale, amintim: ascunse în camioane cu material lemnos, în vagoane frigorifice, ascunse în box paleţi pentru mobilă, trecute cu barca peste apa râului Tisa, transportate cu caii prin zone muntoase greu accesibile, transportate prin apă de către contrabandiști echipaţi în costum de neopren, cu deltaplanul, cu drona, cu atelaje hipo, în locaşuri special amenajate în autoturisme, în rezervorul maşinilor prin punctele de trecere a frontierei, în cutii de prăjitură, în pungi de zahăr, ascunse pe corp etc”, se arată în sursa citată.

   

  În anul 2015, polițiștii de frontieră au întocmit 243 de dosare penale pe raza judeţului Satu Mare. Valoarea totală a bunurilor confiscate în cursul anului 2015 a fost la Satu Mare de 2.282.400 lei. Poliţiştii de frontieră sătmăreni au reuşit să confişte o cantitate de 114.400 pachete de ţigări de contrabandă. “Contrabanda cu produse din tutun reprezintă principala activitate infracţională prezentă la frontiera de nord a României”, se arată în raportul ITPF Sighetu Marmaţiei.

   

  În anul 2015, pe linia combaterii contrabandei s-a reuşit destructurarea a şase grupări infracţionale organizate axate pe contrabanda cu ţigări de provenienţă ucraineană si a fost descoperită şi ridicată în vederea confiscării cantitatea de 2.409.520 pachete ţigarete. Dacă ţigaretele confiscate ar fi ajuns pe piaţa neagră, prejudiciul estimat adus statului, rezultat din sustragerea de la plata accizelor şi TVA ar fi fost de în valoare totală de 4,8 milioane de euro.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img