More

  Dacian Nastai a dus campania ”Fotbal pe uliță” la Ardud

  ardud-2

  La nivel naţional se desfăşoară proiectul “Împreună suntem fotbal” prin care se urmăreşte creşterea numărului de practicanţi şi descoperirea de noi talente.

  În calitate de referent zonal FRF, Dacian Nastai este implicat şi el în programul Fotbal pe “Uliţă”.

  Iar după succesul de anul trecut de la Micula, Nastai s-a deplasat la sfârşit de săptămână la Liceul Tehnologic Ardud unde, alături de profesorul Călin Şoimoşan, a urmărit un grup de copii. Au fost prezenţi peste 25 de copii, iar din toţi aceştia s-au remarcat Daniel Crâsneanu, Bogdan Petric şi Mihai Micle, toţi născuţi în anul 2005.

  “Mulţumesc domnului director Vasile Cristian şi colegului meu, Călin Şoimoşan pentru amabilitatea de care au dat dovadă şi pentru buna organizare a acestei acţiuni”, a declarat Nastai. Acesta se va deplasa în fiecare săptămâmă într-o şcoală din afara oraşului Satu Mare.

  Legat de acest proiect, campania se desfăşoară în parteneriat cu autorităţile locale, pentru descoperirea copiilor talentaţi din zonele rurale, care nu au acces la suportul necesar ascensiunii în fotbal. Este o campanie care, în faza pilot, se va desfăşura în 21 de judeţe ale României. Referenţii zonali ai Federaţiei Române de Fotbal vor recruta copiii talentaţi din categoria de vârstă 7-10 ani care locuiesc în mediul rural, îi vor înregistra şi îi vor monitoriza. Cei mai buni dintre aceştia vor avea posibilitatea de a fi înscrişi în cluburile sportive din mediul urban şi de a urma o carieră profesionistă în fotbal.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE