More


  Doliu în familia Olimpiei

  - Advertisement -

  lumanari

  Generația de aur a Olimpiei, cea care în perioada 70-80 evolua cu succes pe prima scenă și care în 1978 juca finala Cupei României, și-a pierdut apărătorul buturilor.

  Iosif Pustai, portarul cu care Olimpia reușea promovarea în eșalonul doi în 1968 și care apoi până la începutul anilor 80 a rămas fidel culorilor galben-albastru, s-a stins din viață la 72 de ani.

  ”A fost unul dintre cei mai serioși și mai muncitori jucători pe care i-am avut în lot în acele vremuri. Eu l-am prins la Olimpia pe toată perioada în care am fost președinte și nu pot avea decât cuvinte de laudă la adresa lui. Un om minunat, de echipă și care și atunci când a fost rezerva lui Feher sau Haralambie simțeai mereu că te poți bizui pe el” a povestit Teodor Curpaș, fost președinte la Olimpia .

  Pustai a fost rezerva lui Feher în 1978 la cea mai mare performanță a fotbalului sătmărean, finala Cupei României, pierdută, 1-3, în fața marii echipe a Universității Craiova.

  ”Păcat că încet această generație deosebită de fotbaliști pe care Olimpia a avut-o se cam mută la Ceruri. Mă doare sufletul pentru că pe toți foștii mei jucători i-am considerat ca și copiii mei”, a mai spus Teodor Curpaș.

  De altfel, și un alt fost președinte la Olimpia 1921 Satu Mare, Catrinel Raț a ținut să transmită condoleanțe din partea clubului familiei.

  ”Mi-l aduc cu drag aminte pe Tata. Așa i se spunea în acea perioadă pentru că era cam cel mai vechi din lot. Pe vremea aceea jucătorii Olimpiei erau angajați la fabricile din Satu Mare. Pustai era pe statele de plată de la UNIO. Niciun jucător nu mergea la serviciu, doar Pustai se prezenta în fiecare dimineață la uzină și până nu-l trimitea maistrul acasă, nu pleca de acolo. Era foarte serios și muncitor, așa mi-l amintesc” a spus și Catrinel Raț.

  Înmormântarea va avea loc azi la ora 14 la Cimitirul de pe Drumul Careiului.

  Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

  Din păcate nu e singura pierdere pe care fotbalul sătmărean o suferă în această lună. Sâmbătă și fostul jucător Mircea Moldovan tot din gererația 70-80 s-a stins din viață.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img