Il Calcio a câștigat Cupa Piticilorpitici1

Nu contează că încă nici nu știu să-și lege singuri șireturile, ori că încă nu prea înțeleg ei ce e cu cornerul. Ori că portarii abia ajung cu… privirea la transversală. Important e că acești pici de 5-6 ani vor să ajungă Messi, Ronaldo, Suarez sau Ibrahimovici… Visează să le calce pe urme iar primii pași spre performanță îi fac alături de niște antrenori inimoși care la aceste turnee rezervate puștilor par mai degrabă niște baby siter-i !

Cupa Piticilor a strâns sambata la sala de sport de la ”Traian Vuia” șase echipe de prichindei însoțiți de o ceată de părinți gălăgioși . Cei de la Il Calcio au organizat turneul și spre lauda lor piticii de la club pregătiți de Robi Abrudan l-au și câștigat… Cu punctaj maxim. Cinci victorii din cinci… I-au urmat careienii de la Kinder 12p, antrenați de fostul fundaș de fier de la Victoria și Olimpia Satu Mare, Csenteri Jozsef. Plimob Sighet 7p, , Juniorul Satu Mare 5 p, , Primavera Satu Mare 3p, și Napoca Cluj Napoca 1p au urmat în clasament.

pitici2
Doar că așa cum au declarat și organizatorii și antrenorii echipelor participante parcă rezultatele la acest nivel contează mai puțin. Bucuria copiilor la fiecare gol marcat și implicarea lor totală pe teren de parcă se juca la fiecare meci finala Campionatului Mondial l-a reprezentat marele câștig al unei zile petrecute la acest turneu pentru pitici!

” Important e ca acești copii să facă mișcare. Să prindă drag de fotbal, să treacă peste emoții, să socializeze. Am vrea să avem cât mai multe astfel de competiții pentru cei mici la nivel local . Le mulțumim echipelor care au răspuns invitației noastre . Ăștia sunt doar primii pași în fotbal pentru ei” a spus antrenorul de la LPS-IL CALCIO, Robert Abrudan.

N-au lipsit din tribune fostele glorii de la Olimpia, Mircea Bolba și Florin Fabian…

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts