Investiţiile în comuna Odoreu continuă şi în 2016dumitru pop

Noua lege a bugetului conferă Consiliului Judeţean Satu Mare posibilitatea să aloce sume pentru echilibrarea bugetelor locale. Practic s-a revenit la vechiul sistem de calcul în baza căruia Consiliul Judeţean poate aloca 20% din valoarea unor investiţii.

În acest context, primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, a depus, zilele trecute, o adresă la Consiliul Judeţean pentru a solicita sumele necesare. “Consiliul Judeţean Satu Mare ne-a solicitat primăriilor să depunem adrese pentru a primi fondurile necesare în 2016. Ne-am conformat şi am depus şi noi o solicitare cu sumele de care avem nevoie pentru a continua investiţiile şi anul acesta”, a precizat primarul Dumitru Pop.

Astfel, comuna Odoreu a solicitat suma de 195 de mii de lei pentru executarea lucrărilor de extindere a reţelelor de canalizare în centrul de comună, 520 de mii de lei pentru lucrările de introducere a reţelelor de canalizare în satul Mărtineşti, dar şi 100 de mii de lei pentru introducerea reţelei de gaz în satul Berindan. Totodată, edilii comunei Odoreu au mai solicitat 30 de mii de lei pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Şcolii Gimnaziale şi Grădiniţei din localitate.

Totodată, primarul Dumitru Pop a mai precizat că, în afară de aceste investiţii, au mai fost întocmite alte trei dosare pentru tot atâtea proiecte ce vor fi derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, care în scurt timp vor fi depuse în vederea aprobării şi finanţării.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts