L-au luat pe Mutu dar au uitat de datoria față de Atletic 94 Satu Marebumba

ASA Târgu Mureș a anunțat cu mare pompă transferul lui Adrian Mutu iar conducerea vicecampionilor declară cu optimism că echipa e pregătită să cucerească titlul în această vară…

Până aici toate bune și frumoase, îi dorim succes lui Muti și baftă ASA-ului în Liga 1. Ce uită însă mureșenii să amintească e faptul că au o datorie mai veche neachitată față de clubul Atletic 94 Satu Mare , e vorba de un procent de 30 % din suma de transfer a lui Claudiu Bumba de la ASA la Hapoel Tel Aviv.

Iar pe rolul Comisiei de dsciplină, pe 20 ianuarie s-a aflat și cazul Atletic 94 Satu Mare vs ASA Târgu Mureș.

“Comisia a sancționat debitorul AFC ASA 2013 Tg Mureș cu penalitate de 3000 lei și i s-a acordat un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 24 lit. C al. 1. a din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, față de creditorul CS Atletic 94 Satu Mare. Comisia a acordat termen în data de 10 februarie 2016, ora 15.00, dată la care debitorul AFC ASA 2013 Tg Mureș să prezinte dovada plății față de creditorul CS Atletic 94 Satu Mare conform Hotărârii nr. 76/CR/19.11.2015, pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea.” apare pe site-ul frf.

Extrem de elegant, președintele celor de la Atletic 94 Satu Mare, Dumitru Iuga ne-a declarat că nu vrea să intre în polemică cu nimeni doar că există niște contracte și niște acte semnate ce trebuie respectate. ” Eu nu îmi doresc ca ASA să fie depunctată sau să i se blocheze transferurile. Eu vreau doar să-mi plătească partea de bani ce ne revine ca și club din transferul lui Claudiu Bumba” ne-a spus oficialul de la Atletic 94.

Conform Hotărârii nr. 76/CR/19.11.2015, clubul ASA Tg. Mureș este obligat să plătească către clubul sătmărean suma de 716.912 lei. Ce i- a supărat se pare cel mai mult pe conducătorii clubului sătmărean a fost faptul că deși au promis că vor plăti banii imediat ce clubul Hapoel Tel Aviv va achita transferul ( și a fost vorba de ceva mai mult de 600000 euro…) lui Claudiu Bumba acest lucru nu s-a mai petrecut…Iar acum amnezia s-ar putea să-i coste pe cei de la ASA.

Din păcate așa înțeleg cluburile mari să trateze în România grupările care se ocupă cu promovarea de tinere talente, cresc copii și juniori. Vor jucători români, dar uită să plătească pentru formarea și creșterea lor…

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts