Mani Gyenes : “Am căzut pe finalul etapei şi am pierdut timp preţios!”mani-brum-brum

Australianul Toby Price (KTM) a câștigat etapa a cincea a Raliului raid Dakar 2016 la secțiunea moto, joi, între Jujuy (Argentina) și Uyuni (Bolivia), pe distanța de 327 km, în timp ce românul Emanuel Gyenes (KTM) a sosit al 30-lea.

MANI GYENES: #33- „Astăzi (7 ianuarie) am încheiat etapa maraton care a avut o probă specială în Argentina și una în Bolivia. După proba specială de 429 de kilometri am revenit în Jujuy unde am înnoptat într-o cazarmă, iar motocicletele au fost așezate într-un parc închis și nu am mai avut acces la ele până în dimineața aceasta. Am avut o zi destul de lungă cu 642 de kilometri, din care 327 kilometri de probă pe teritoriul Boliviei. Nu am avut mari probleme cu altitudinea, însă către finalul probei am prins ploaie și suprafața a devenit alunecoasă. Am căzut și am pierdut destul de mult timp. Pe 8 ianuarie vom avea o probă tot la altitudine mare pentru că suntem tot în Bolivia și vom rula în bucla Uyuni-Uyuni. Sper să am un ritm bun cum am avut și în prima parte a probei de astăzi, când am rulat multă vreme în primii 15.”

Price a fost cronometrat cu timpul de 04 h 03 min 44 sec, fiind urmat de slovacul Stefan Svitko (KTM), la 02 min 33 sec, de austriacul Matthias Walkner (KTM), la 02 min 40 sec, și de spaniolul Joan Barreda Bort (Honda), la 05 min 57 sec, etc. Gyenes a venit la 16 min 20 sec de învingător.

mani-brum-brummm

La general, primul loc este ocupat în continuare de portughezul Paulo Goncalves (Honda), cu timpul cumulat de 14 h 30 min 07 sec. Lusitanul s-a clasat al 12-lea în etapa de joi. Svitko este al doilea, la 01 min 45 sec, podiumul fiind completat de Price, la 01 min 47 sec, etc. Gyenes ocupă locul 23, la 32 min 09 sec de lider.

Mani a început excelent etapa şi după prima parte a cursei era între primii 15 doar că din cauza ploii sătmăreanul a avut parte de o căzătură zdravănă care l-a costat. Mani a pierdut minute preţioase şi a terminat etapa abia pe 30.

La auto, francezul Sebastien Loeb (Peugeot), de nouă ori campion mondial de raliuri, s-a impus în etapa a cincea, bifând a treia sa victorie de etapă la Dakar.

Loeb a parcurs cei 327 km în 3h 32 min 34 sec, devansându-i pe coechipierii săi Carlos Sainz (Spania), cu 22 sec, și Stéphane Peterhansel (Franța), cu 3 min.

Echipajul Sebastien Loeb/Daniel Elena (Monaco)este lider la general, cu timpul cumulat de 13 h 17 min 25 sec, urmat de francezii Stéphane Peterhansel/Jean Paul Cottret, la 07 min 48 sec, și de spaniolii Carlos Sainz/Lucas Cruz, la 13 min 26 sec, etc.
Etapa a șasea, cea mai lungă a raliului, a avut loc ieri, la Uyuni, distanța totală fiind de 723 km (542 km probă specială).

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts