More


  Mani Gyenes, prudent în etapa marathon

  - Advertisement -

  dakar1

  Spaniolul Joan Barreda Bort (Honda) a câștigat miercuri etapa a 4-a a Raliului Dakar 2016, o buclă de 630 km, dintre care 429 cronometrați, în jurul Jujuy, în Argentina, și preia astfel conducerea în clasamentul general. Sătmăreanul Emanuel Gyenes a sosit al 27-lea, la 13min47 sec de câștigător.

  Barreda, unul dintre pretendenții la victoria finală, a parcurs speciala în 4h05min30sec. El s-a impus cu 1min49sec avans față de portughezul Paulo Goncalves, coechipierul său de la Honda, și cu 4min24sec față de un alt portughez, Ruben Faria (Husqvarna).

  În clasamentul general, Barreda devansează alte două Honda: cea a lui Goncalves, cu 1min57sec, și cea a argentinianului Kevin Benavides, victorios în etapa precedentă, cu 4min14sec. Gyenes se află acum pe 21 la general, la 24min25sec de lider.

  mani

  La sosirea din etapa de miercuri, care constituie prima parte a unei etape maraton, piloții nu vor fi privați doar de echipele lor, ci nu vor putea nici să intervină asupra vehiculelor lor.

  Mani Gyenes- “Am avut multe porțiuni rapide astăzi și drepte, nu a fost nimic spectaculos. Când am ajuns însă la 4.000 de metri am simțit cât de rarefiat este aerul. Nu am forțat astăzi pentru că suntem într-o etapă maraton și trebuia să menajez pneurile și pentru ziua de mâine. Acum suntem toți în Jujuy (Argentina) de unde vom porni mâine către Uyuni (Bolivia), echipele de asistență sunt deja acolo.

  Și etapa a cincea este una în care vom concura la altitudini mari. Vom urca până aproape la 4.600 m altitudine în timpul probei speciale.”

  Etapa a 5-a marchează intrarea ediției a 38-a a Raliului Dakar în Bolivia și leagă Jujuy de Uyuni, cu un sector cronometrat de 327 km.

  Triplă Peugeot în etapa a 4-a
  Francezul Stephane Peterhansel a câștigat miercuri la clasa auto etapa a 4-a a Raliului Dakar 2016, o buclă de 630 km, dintre care 429 cronometrați, disputată în jurul Jujuy, în nord-vestul Argentinei, unde Peugeot a reușit tripla.

  Peterhansel s-a impus în 3h42min42sec în fața coechipierilor săi spaniolul Carlos Sainz, cu 11sec, și francezul Sebastien Loeb, cu 27sec.

  Sebastien Loeb, care a câștigat cele două etape precedente la primul său Raliu Dakar, rămâne lider în clasamentul general. Peterhansel se află pe locul 2, la 4min48sec, iar qatarianul Nasser Al-Attiyah (Mini), câștigătorul raliului în 2015, ocupă poziția a 3-a, la 11min09sec.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img