More


  Manifestări multiple de Ziua Culturii Naţionale la Negreşti

  - Advertisement -

  negresti

  Ziua Culturii Naționale și împlinirea a 166 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu a fost sărbătorită ieri la Negrești-Oaș printr-o serie de manifestări cultural-artistice. Programul oficial a început la ora 10.00, la Biblioteca Orășenească din Negrești-Oaș, acolo unde a avut loc o expoziție de carte intitulată „Mihai Eminescu – poetul nepereche”. De la ora 12.30, la Catedrala Ortodoxă, a fost oficiat un parastas de pomenire a poetului național al românilor, Mihai Eminescu, și momente muzicale cu Trio Fantesia de la Filarmonica „Dinu Lipatti” Satu Mare.

  Manifestările au continuat, de la ora 13:00, la bustul poetului Mihai Eminescu din parcul central, unde au fost depuse flori de către reprezentanți ai instituțiilor publice și ai instituțiilor de învățământ.

  În paralel, tot ieri, între orele 9:00 – 15:00, la Muzeul Țării Oașului, Galeria de artă „Dr. Mihai Pop”, a putut fi vizitată gratuit expoziția de fotografie ”Versus, dar împreună”. Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită în aceste zile și de instituțiile de învățământ din Negrești-Oaș care au pregătit programe proprii. Manifestările au fost organizate de Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș, Casa Orășenească de Cultură, Muzeul Țării Oașului și instituțiile de învățământ din oraș.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img