Nebunie la sediul CJAS pentru cardurile de sănătatecjas1

Peste 7.200 de sătmăreni nu şi-au ridicat nici până în prezent cardurile de sănătate. Nu au făcut acest lucru pentru că, foarte probabil, nu au avut nevoie de ele. Acum, aflându-ne într-un sezon în care îmbolnăvirile sunt mult mai frecvente, sătmărenii fără carduri şi-au adus aminte că au nevoie de ele şi au dat buzna la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare pentru a şi le ridica.

Cozi de zeci de minute
În această situaţie, în holul instituţiei s-au format cozi imense cu cei care doresc să intre în posesia cardurilor pentru că altfel nu pot beneficia de tratament. “Nu este ceva deosebit. Sunt acei oameni care până acum nu au reuşit, dintr-un motiv sau altul, să-şi ridice cardul de sănătate, iar acum se văd nevoiţi să stea la rând deoarece au nevoie de ele. Ne aflăm într-un sezon în care bolile sunt mai frecvente şi mulţi vin doar acum să-şi ridice cardurile”, a precizat directorul CJAS, Georgeta Pop.

Potrivit celor afirmate de directorul instituţiei, din cele 11.725 de carduri returnate de Poşta Română, timp de un an au fost distribuite de CJAS doar 4.510. În consecinţă, mai sunt de distribuit încă 7.215 carduri, o parte dintre ele fiind în curs de a fi predate în aceste zile.

Luaţi-vă cardurile de sănătate din timp!
Directorul CJAS, Georgeta Pop, le recomandă sătmărenilor să-şi ridice cardurile de sănătate nu doar atunci când au nevoie de ele ci atunci când au timp pentru el, altfel riscă să fie nevoiţi să stea la cozi mai multe zeci de minute. “Trebuie să avem grijă să obţinem documentele de care avem nevoie cât suntem sănătoşi astfel încât să nu ajungem ca, bolnavi fiind, să stăm la cozi”, a mai spus Georgeta Pop, care a mai adăugat că au fost luate toate măsurile necesare ca asiguraţii să stea la rând cât mai puţin timp posibil.

În prezent, CJAS Satu Mare are în gestiune 292.224 de asiguraţi, din care 95.125 sunt salariaţi, 73.890 sunt copii sub 18 ani, 26.654 pensionari cu venituri mai mici de 740 de lei, 23.540 sunt pensionari cu venituri de peste 740 de lei, dar şi 16.097 de pensionari de invaliditate.

Directul CJAS a mai precizat că, pentru anul 2016, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate are în vedere implementarea sistemului electronic al biletului de trimitere.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts