More

  Nelegiuiţii, daţi în urmărire pe Facebook

  facebook

  Numărul sătmărenilor care apelează la serviciile Facebook-ului pentru a-i prinde pe cei certaţi cu legea este din ce în ce mai mare. Considerând că numărul utilizatorilor site-ului de socializare este din ce în ce mai mare, sătmărenii consideră că au şanse mai mari să-i prindă pe nelegiuiţi decât Poliţia.

  Anunţuri postate recent pe Facebook
  În ultima perioadă, pe Facebook apar tot mai multe anunţuri postate de sătmăreni cu privire la infractori sperându-se astfel că aceştia vor fi prinşi mai repede şi mai uşor în acest fel. În acest sens, putem da şi câteva exemple.

  În vara anului trecut, pe site-ul de socializarea a fost postat un filmuleţ în care puteau fi văzuţi trei tineri care, după ce au escaladat prin exterior balconul, au dat o spargere în unul dintre apartamentele din Centrul Nou al municipiului Satu Mare.

  Mai recent, un alt utilizator de Facebook a postat o serie de fotografii cu un bărbat care, din câte se pare, ar fi dat mai multe spargeri în mai multe locuinţe din cartierele Micro 14 şi Micro 15.
  O altă postare a apărut zilele acestea în care sunt prezentate buletinele a doi infractori din Călineşti-Oaş, mamă şi fiu, despre care se spune că ar fi golit conturile unor români din Italia. Şi exemplele ar mai putea continua.

  Ajutor real pentru Poliţie
  Aceste postări, în cazul în care se şi confirmă, sunt de mare ajutor pentru poliţiştii sătmăreni. Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Florentin Vlad, a afirmat că poliţiştii sătmăreni urmăresc aceste postări, iar cazurile sunt cercetate. “Din păcate, însă, până acum nu a fost confirmat niciun caz din cele postate de sătmăreni pe site-urile de socializare. Însă îi îndemnăm pe sătmăreni să continue să posteze astfel de anunţuri cu rugămintea de a fi pe cât se poate adevărate ca să nu fim puşi pe drumuri şi să pierdem timp fără niciun rost”, a precizat Florentin Vlad.

  Şeful IPJ a mai arătat că sunt cercetate şi postările făcute pe conturile “Conduc ca un bou”, “Parchez ca un bou” sau “Idiot Drivers” şi că sunt luate măsuri împotriva celor care încalcă legislaţia.

  facebook2

  Alte solicitări
  Sătmărenii nu postează anunţuri doar pentru a-i prinde pe nelegiuiţi, dar şi pentru alte situaţii. Spre exemplu, un loc fruntaş în ceea ce priveşte anunţurile postate pe Facebook sunt pierderile, de la acte, la animale etc. De asemenea, sătmărenii mai anunţă, tot pe site-ul de socializare, faptul că vor să doneze diferite obiecte, fiind creat şi un cont special pentru aşa ceva.

  Astfel, Facebook-ul, pe lângă faptul că este un site de socializare, tinde să se transforme treptat în unul de anunţuri.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE