More


  Pregătiri în toi pentru alegerile din acest an

  - Advertisement -

  alegeri2

  Alegerile din acest an vor fi monitorizate electronic. În secțiile de votare, specialiști IT vor introduce într-un sistem informatic centralizat datele de identificare ale alegătorilor pentru a preveni fraudarea votului. Selecția personalului s-a făcut prin concurs, iar la Satu Mare au fost depuse peste 500 de cereri din partea cetățenilor pentru a fi selectați ca operatori de calculator. Sistemul informatic va fi securizat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Anunţul a fost făcut ieri, în cadrul unei şedinţe convocate de prefectul Eugeniu Avram cu secretarii localităţilor din judeţ, de reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente, Sebastian Domuţ.

  Din acest an, la secțiile de votare vor fi prezenți și specialiști IT. Practic, aceștia vor primi din partea Serviciului de Telecomunicații Speciale terminale informatice securizate și vor trebui să înscrie în Sistemul Informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal toate datele de identificare ale alegătorilor. La Satu Mare, peste 500 de persoane au dorit să facă parte din corpul experților IT pentru alegerile din acest an.

  Autoritatea Electorală Permanentă a desfășurat deja un prim instructaj al viitorilor operatori din secțiile de votare la Negrești-Oaş. Cu ajutorul autorităților locale, au fost făcute cinci sesiuni de testare și examinare. De altfel, Sebastian Domuţ a ţinut să îi adreseze mulţumiri speciale primarului oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, pentru sprijinul acordat în acest sens.

  Urmează ca astfel de sesiuni să aibă loc și la Carei și în municipiul Satu Mare. Scopul sistemului informatic este acela de prevenire a votului ilegal, dar și de furnizare a unor date pertinente cu privire la prezența la urne și rezultatul alegerilor. Sistemul a fost achiziționat de cei de la STS în luna octombrie a anului trecut, împreună cu un număr de 23 de mii de tablete, iar pentru implementare, Autoritatea Electorală Permanentă se bazează pe sprijinul autorităților locale, a Serviciului de Telecomunicații Speciale, dar și a Institutului de Statistică.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img