More  Pregătiri pentru săptămâna floretei

  Ecaterina-Stahl-si-Vasile-Costa1

  În perioada 2-7 februarie, la Satu Mare va avea loc un adevărat festival al floretei juvenile românești și internaționale. Astfel, pe 2, 3, 4 și 5 februarie se vor desfășura întrecerile Campionatului Național de floretă cadeți, feminin și masculin, individual și pe echipe, iar pe 6 și 7 februarie va avea loc Cupa Satu Mare la floretă cadeți, feminin, individual și echipe, și masculin, doar la individual.

  Întrecerea feminină de la Cupa Satu Mare, de sâmbătă, 6 februarie, este etapă în Circuitul European de cadeți, iar la start sunt așteptați să se alinieze peste 70 de sportive din întreaga lume.

  Începând din 2015, la inițiativa organizatorilor – Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, CS Satu Mare, DJTS Satu Mare și Federația Română de Scrimă – , Cupa Satu Mare la feminin se va numi și Memorial „Ecaterina Stahl”, iar la masculin se va intitula și Memorial „Vasile Costa”. Mai mult, membrii familiilor celor doi mari floretiști sătmăreni dispăruți dintre noi vor acorda câte un premiu special. Cea mai bine clasată floretistă din Satu Mare la Cupa Satu Mare, de sâmbătă, 6 februarie, va primi trofeul „Ecaterina Stahl”, iar cel mai bine clasat floretist din Satu Mare la Cupa Satu Mare, de duminică, 7 februarie, va primi trofeul „Vasile Costa”.

  „Pentru mine este o mare bucurie recunoașterea meritelor mamei mele. Această recunoaștere a valorii lui Kati – cum o numeau prietenii – reprezintă practic recunoașterea valorii scrimei sătmărene și a celei românești, care de foarte mulți ani reușește să aibă rezultate deosebite. Sper că asocierea concursului cu numele mamei mele și a lui Vasile Costa va aduce și mai mulți sportivi la Satu Mare”, a declarat Cristina Stahl, fiica regretatei Ecaterina Stahl.

  „Sunt foarte fericită de faptul că cineva s-a gândit să ducă mai departe numele Vasile Costa. Tatăl meu și-a dedicat toată viața scrimei românești și mă bucur că nu a fost dat uitării ceea ce a făcut el. Îmi doresc ca un număr cât mai mare de scrimeri sătmăreni să pășească pe urmele lui Vasile Costa”, a spus Iris Costa, fiica lui Vasile Costa.

  Aşadar pregătirile pentru săptămâna floretei sunt în toi, iar orașul de pe Someș demonstrează că nu-și uită campionii. Din 2015 începând, Ecaterina Stahl și Vasile Costa vor fi omagiați în fiecare an cu ocazia competiției Cupa Satu Mare. Iar competiţiile pe care le vom avea săptămâna viitoare la sala Alexandru Csipler ne întăresc ideea că scrima rămâne regina sporturilor la Satu Mare.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE