More


  Primăria caută proiectanţi pentru reabilitarea blocurilor

  - Advertisement -

  proiectant

  Primaria municipiului Satu Mare a anunţat, pe pagina oficială de internet – – că doreşte încheierea unui acord cadru pentru achiziţia serviciilor de proiectare în vederea reabilitării termice a blocurilor de locuinţe din municipiul Satu Mare. În vederea stabilirii valorii estimate a contractului, administraţia locală solicită o ofertă detaliată pentru mai multe tipuri de servicii. Firmele interesate trebuie să îşi depună ofertele până la data de 01.02.2016.

  Printre tipurile de servicii solicitate de Primăria Satu Mare se numără expertizare tehnică, realizarea auditului energetic şi întocmirea certificatului de performanţă energetică aferent blocului de locuinţe înainte de realizarea lucrărilor de intervenţii, întocmirea documentaţiei de avizare pentru lucrările de intervenţii, analiza cost beneficiu, întocmirea proiectului tehnic, asistenţă tehnică pe durata lucrărilor, etc. “Valoarea va fi estimată pentru o suprafaţa utilă desfăşurată de 100 metri pătraţi, pentru blocuri de locuinţe construite în perioada 1950 – 1990, cu destinaţia iniţială de locuinţe, pe baza unor proiecte tip adaptate la condiţiile locale. În prezent, blocurile sunt locuite şi îndeplinesc funcţiunile pentru care au fost construite. Blocurile sunt cu regimuri de înălţime diferite: de la (S)+P+2E până la (S)+P+10E. Estimăm o suprafaţă totală de aproximativ 200.000 metri pătraţi. Documentaţia va fi întocmită pentru fiecare obiectiv separat, în şase exemplare pe suport hârtie şi un exemplar pe suport electronic (CD). În ofertă vă rugăm să se specifice preţurile serviciilor, termenele de livrare, precum şi eventualele reduceri de preţuri pentru un număr mai mare de proiecte”, se arată în cererea de oferte a Primăriei Satu Mare.

  Principala sursă de finanţare pentru lucrările de reabilitare energetică a blocurilor de locuinţe în următorii ani va fi asigurată în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. O altă sursă importantă de finanţare o reprezintă Programul naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe – proiect desfăşurat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img