More


  Profesorul Teodor Curpaş a deschis anul literar sătmărean 2016

  =

  curpas

  Anul literar sătmărean 2016 a fost deschis ieri cu o dublă lansare de carte a profesorului, jurnalistului şi omului de cultură Teodor Curpaş. Acesta şi-a lansat al şaselea volum din seria “Oameni şi Fapte”, precum şi un nou volum de versuri intitulat “Secret la vedere”.

  Apreciat de prieteni
  La acest prim eveniment literar din acest an au fost prezenţi, în număr foarte mare, atât eroii din seria de volume “Oameni şi fapte”, cât şi prietenii autorului. Printre cei prezenţi pot fi amintiţi prefectul Eugeniu Avram, directorul Muzeului Judeţean, Felician Pop, protopopii ortodocşi Ioan Socolan şi Marian Crainic, primari de comune, oameni de cultură, scriitori, jurnalişti, profesori. Aceştia au afirmat că au venit cu mare plăcere şi cu drag la această nouă lansare a profesorului Teodor Curpaş. “Am venit la această lansare de carte în primul rând pentru omul Teodor Curpaş, pe care îl apreciez foarte mult ca intelectual, dar şi ca poet şi scriitor, ca om implicat în activitatea socio-economică a judeţului nostru. Parcă are o altă filozofie în modul de a face presă. În oricare cetăţean din judeţ găseşte ceva bun şi încearcă să scoată această bunătate la suprafaţă”, a spus prefectul Eugeniu Avram.

  Directorul Muzeului Judeţean, Felician Pop, a spus despre Teodor Curpaş că a ştiut întotdeauna să adune oameni în jurul lui şi că, în calitatea sa de gazetar, a încercat întotdeauna să scoată în evidenţă părţile bune ale oamenilor. “Are talentul de a găsi ceva bun în fiecare om şi să exploateze acest lucru în ideea unei construcţii sociale durabile. Teodor Curpaş este un exemplu pentru noi toţi al unui om de cultură, al gazetarului care ştie să fie egal cu sine însuşi în orice împrejurare”, a mai spus Felician Pop.

  Prieten de o viaţă cu autorul, preotul Viorel Paşca a spus că se bucură că Teodor Curpaş îşi mai lansează încă două cărţi. “Ne bucură faptul că azi profesorul Teodor Curpaş a reuşit să ne adune din nou şi să ne bucurăm împreună de realizările sale şi de lansarea celor două volume. Numai oamenii de valoare pot să facă astfel de minuni. Din nefericire, însă, aceşti oameni sunt marginalizaţi de societatea românească, şi este păcat”, a mai spus Viorel Paşca.

  Cărţi scrise din pasiune
  Vizibil emoţionat, autorul celor două volume lansate ieri a spus că le-a scris cu multă plăcere şi cu sufletul deschis. “Nu sunt unul dintre acei oameni care au scris în puşcărie ci sunt un om liber care are o pasiune pentru scris şi nu o fac pentru altceva decât pentru pasiunea mea. Cartea Secret la vedere este un volum de versuri în care mi-am pus sufletul pe palmă. În volumul şase din Oameni şi Fapte am făcut câte un portret fiecărui personaj prezentat, un portret mai trainic, mai uman. Cartea are destul de mulţi eroi şi am văzut că o parte dintre ei sunt prezenţi la lansarea volumului”, a spus autorul celor două volume.

  Cu cele două volume lansate ieri, profesorul Teodor Curpaş a ajuns la borna cu numărul 36 a cărţilor sale care au ieşit de sub lumina tiparului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img