Protest de solidaritate cu familia Marius şi Ruth Bodnariu la Satu Marenorvegia

Alianța Evanghelică din Satu Mare, formată din bisericile Penticostale, Baptiste (române şi maghiare) și Creștini după Evanghelie va organiza sâmbătă o acţiune de protest împotriva abuzurilor Barnevernet (instituția protecției copilului din Norvegia) și în semn de solidaritate cu familia Marius și Ruth Bodnariu, familie a cărei 5 copii au fost luați abuziv de către statul norvegian. Acţiunea de protest va avea loc de la ora 12.00, pe Platoul din Piaţa 25 Octombrie, fiind intens mediatizată pe site-urile de socializare. Până ieri, 180 de persoane au anunţat că vor participa la acest miting.

Potrivit organizatorilor, copiii familiei Bodnariu sunt ținuţi nejustificat în trei familii surogat. “Până la această oră nu sunt clare şi explicabile câteva aspecte privind toată procedura de confiscare a celor 5 copii: forța extremă și abuzivă a Barnevernet. Astfel de metode și atitudini ne determină să acuzăm Barnevernet, implicit statul norvegian de lipsă de transparență, de amenințări și intimidări asupra familiei, asupra avocaților care se implică în aceste cazuri (unii dintre ei rămânând fără licență), de tentative de mușamalizare”, se arată într-un comunicat postat pe net de organizatori.

Prin acest protest organizatorii doresc să aducă în fața opiniei publice abuzurile care se petrec în Norvegia, țară considerată model de civilizație. Cazul de față nu este singular, Norvegia având mai multe conflicte diplomatice de aceeași natură cu Lituania, Polonia, Slovenia, Turcia, Brazilia, India, Rusia, Cehia. “De asemenea, prin acest protest suntem solidari cu familia Marius și Ruth Bodnariu, susținând cauza lor până la o rezolvare favorabilă”, se mai arată în comunicatul respectiv.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts