More


  Sătmărenii se ÎNGHESUIE să îşi REZERVE locurile de PARCARE. Număr DUBLU de solicitări în acest an

  - Advertisement -

   

  abonamente02

  Sătmărenii care domiciliază în cartierele Micro 16 şi Micro 14 se înghesuie să îşi rezerve locurile de parcare. Şi asta după ce Primăria şi Consiliul Local au decis să fie diminuată taxa de rezervare a parcării la domiciliu de la 200 de lei la 80 de lei. Practic, numărul cererilor s-a dublat faţă de anul trecut, susţin oficialii Administraţiei Domeniului Public.

  Potrivit evidenţelor Administraţiei Domeniului Public din cadrul Primăriei Satu Mare, numărul cererilor pentru rezervarea parcării la domiciliu s-a dublat în prima jumătate a acestei luni faţă de perioada similară a anului trecut.

  “Avem 1.322 de locuri rezervate până la data de 18 ianuarie acest an faţă de 798 cât au rezervate în aceiaşi perioadă în 2015. Acest lucru înseamnă că cetăţenii au fost de acord cu preţurile pe care le-am propus împreună cu domnul primar, acela de a reduce tariful de la 200 de lei la 80 de lei. Ceea ce noi îl considerăm a fi un preţ accesibil pentru toată lumea”, a declarat reprezentantul ADP, Eniko Glodean.

  Mai mult, conforme aceleiaşi surse, zilnic vin peste o sută de noi solicitări.

  “În ceea ce priveşte rezervarea de loc la domiciliu avem până în 18 ianuarie 2016 un număr de 1.322 de abonamente achitate şi rezervate. În aşteptare mai avem 200 de cereri depuse spre avizare. Zilnic vin între 120 şi 150 de cetăţeni care să îşi depună cererile de rezervare pentru anul în curs”, a spus Eniko Glodean.

  Eniko Glodean a declarat că în acest sistem de parcare cu plată au intrat, deocamdată, doar două cartiere, respectiv Micro 16 şi Micro 14.

  “Momentan, avem două cartiere care sunt în aria de aplicare a sistemului de parcare cu plată. În Cartierul Micro 16 avem un număr de 71 de parcări cu 2.676 de locuri. Aici, anul trecut au fost rezervate 1.512 locuri. În Micro 14 avem 47 de parcări, cu 884 de locuri, din care s-au rezervat 385 anul trecut”, a arătat reprezentantul ADP.

  La propunerea Primăriei Satu Mare, prin Administraţia Domeniului Public, Consiliul Local Satu Mare a aprobat o serie de facilităţi pentru persoanele cu venituri modeste.

  “Şi, totodată, am venit în sprijinul celor care nu îşi permiteau să achite acei 200 de lei, şi mă refer aici la pensionari. Dar în prezent îşi permit să plătească cei 80 de lei. Dar pensionarii mai pot beneficia de reduceri. Adică, dacă pensionarul are o pensie de până în 1.000 de lei prin Hotărâre de Consiliu are o reducere de tarfi de 50%. Ceea ce înseamnă că pensionarul în cauză va plăti doar 40 de lei pentru rezervarea locului de parcare”, a mai spus Eniko Glodean.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img