Se zvoneşte prin ziare…  • În 2015 s-au înregistrat 772 de noi cauze împotriva României depuse la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO). Cele mai multe vizează condiţiile de detenţie (peste 350 de plângeri), durata procedurilor judiciare (peste 60 de plângeri) şi ineficienţa anchetelor penale. Conform Ministerului Afacerilor Externe, suma despăgubirilor acordate de CEDO şi comunicate Guvernului României a fost în 2015 de 6.987.895 euro.
  • Grupul editorial Trei a cumpărat drepturile de publicare a cărţii “Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli”, scrisă de cel de-al 266-lea Papă al Bisericii Catolice, Papa Francisc. Cartea va fi lansată în această lună în România, simultan cu lansarea ei la nivel mondial, în 82 de ţări.
  • După cel de Al Doilea Război Mondial, Ungaria a folosit chestiunea minorităţii maghiare din Transilvania pentru a ataca România pe toate fronturile, iar unele din acuzele flagrant nefondate – crede istoricul Larry Wats – a fost cea de “genocid cultural”. Fenomen definit de Budapesta ca o campanie de suprimare totală a identităţii maghiare pe pământ românesc. Ceea ce contravine total, din toate punctele de vedere, adevărului.
  • Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a refuzat să ofere un scor electoral pe care partidul şi-l propune pentru alegeri, precum şi dacă va demisiona dacă PNL nu îşi va atinge obiectivele. În 2014, Crin Antonescu a demisionat din funcţie după ce nu a atins 20% la europarlamentare, scor pe care şi-l propusese.
  • Într-un recent interviu, Kelemen Hunor a declarat că UDMR va câştiga trei sau patru consilii judeţene, peste 200 de primării şi va trece pragul electoral la parlamentare. De asemenea, preşedintele Uniunii a făcut cunoscut că va candida pentru un nou mandat parlamentar.

Voicu D.Rusu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts