More


  Sebastian Loeb, implicat într-un accident spectaculos

  - Advertisement -

  dakar mani (1)

  Pilotul francez Sebastian Loeb a fost implicat într-un accident spectaculos în cursul celei de-a opta etape a Raliului Dakar 2016, în urma căruia a cedat poziția de lider al clasamentului general la clasa auto compatriotului și colegului său de la echipa Peugeot, Stephane Peterhansel.

  loeb

  Bolidul pilotat de multiplul campion mondial de raliuri s-a rostogolit de mai multe ori, cu câteva zeci de km înainte de sosirea celei de-a doua porțiuni a specialei de luni, desfășurată pe distanța de 393 km între Salta și Belen, în nord-estul Argentinei. Loeb și copilotul său, Daniel Elena, au scăpat nevătămați în urma accidentului și au putut pleca mai departe, însă au pierdut foarte mult timp și au încheiat etapa la peste o oră în spatele lui Peterhansel.

  Etapa a 8-a a Raliului Dakar a fost câștigată de qatarianul Nasser Al-Attiah (Mini), înregistrat cu timpul de 4h 12min. 23 sec. Acesta l-a devansat cu 12 sec. pe spaniolul Carlos Sainz și cu 31 sec. pe francezul Stephane Peterhansel (ambii Peugeot).

  În clasamentul general conduce Peterhansel, cu un avans de 2min.09sec. față de Sainz și de 14min.43sec. față de Al-Attiyah.

  Mani a avut probleme cu Iritrack-ul
  După ziua de odihnă avută duminică, Emanuel Gyenes şi-a continuat aventura de la Dakar. A început aşadar partea a doua a celui mai dur raliu din lume cu etapa a 8-a.

  Runda de luni a cuprins traseul argentinian Salta – Belen. Lugimea totală a fost de 766 km, din care 393 km au reprezentat proba specială. Iată că de la ploi şi temperaturi scăzute, s-a ajuns să se concureze la peste 40 de grade Celsius. Pe traseul de luni, riderii au întâlnit mult nisip. De altfel va fi mult nisip în continuare, piloţii vor trebui să treacă peste a doua etapă de maraton de la actuala ediţie. Cu alte cuvinte, în bucla Belen-Belen, iarăşi nu sunt prezente echipele de asistenţă tehnică, astfel că piloţii sunt nevoiţi să-şi menajeze echipamentul.

  În etapa de luni, pilotul nostru de la moto, a încheiat pe locul 23, într-un clasament provizoriu cu timpul 5h7min9sec iar la general s-a mentinut pe locul 20.

  “Ieri mi s-a stricat Iritrackul în a doua parte a probei speciale și din acest motiv nu m-ați putut vedea. Am primit unul nou și ar trebui să fie totul ok astăzi. Speciala de ieri a fost lunga și grea în a doua parte. În prima am mers prin canioane. A fost foarte cald și am avut mult nisip fin cu iarbă și mult de navigat – nu am avut niciun drum, am mers doar prin nisip. Nu au fost dune ci doar întinderi nisipoase cu iarbă. Astăzi pornim în cea de a doua etapă maraton din acest Dakar și asta înseamnă ca voi reîntâlni echipa de asistență abia mâine seară, când vom fi în La Rioja”, a postat Mani Gyenes pe pagina personală de facebook.

  Etapa a noua a Raliului Dakar 2016 a avut loc aseara la Belen și a cuprins o probă specială de 285 km.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img