More


  Spadasinii de la CSM încep anul la Heidenheim

  - Advertisement -

  spada

  Campioana României la spadă masculin, echipa CSM Satu Mare participă în această săptămână la etapa de Cupa Mondială și la turneul final al Cupei Campionilor Europeni de la Heidenheim.

  Cei patru muschetari sătmăreni – Adrian Pop, Adrian Szilagyi, Arkosi Bertalan și Radu Timoce – au plecat de marți spre Germania iar azi vor intra în calificări la etapa de Cupa Mondială.

  “Sperăm ca măcar unul dintre noi să intre pe tabloul principal de 64 . E o concurență mare , sunt peste 200 de spadasini din toată lumea la acest concurs.Suntem realiști și e mai bine să nu ne propunem obiective greu de atins, să mergem pas cu pas” ne-a spus spadasinul Adrian Szilagyi cel care e cel mai bine clasat în ierarhia mondială dintre cei patru sătmăreni.

  Interesant e că la Cupa Mondială spadasinii sătmăreni participă doar la individual. ” Nu ne-am înscris și cu echipa pentru că era o taxă de 400 de euro de plătit și noi încă nu avem buget aprobat pe acest an la CSM. În plus din cauza faptului că n-am acumulat puncte suntem abia pe 30 în clasamentul mondial și riscam ca să picăm cu echipe foarte puternice gen Franța sau Coreea de Sud și pentru un meci nu merita să plătim taxa” a explicat Szilagyi.

  Vineri va avea loc concursul de pe tabloul principal de 64 de la Cupa Mondială iar apoi sătmărenii vor intra duminică cu echipa în concurs la Cupa Campionilor Europeni. Unde băieții noștri speră să intre între primele opt echipe. Legat de anul 2016 secția de spadă de la CSM Satu Mare și-a propus să își păstreze titlul național cucerit anul trecut iar, dacă e posibil, unul dintre sportivi să încerce o calificare in extremis la Jocurile Olimpice de la Rio.

  “Am câştigat de câteva ori Campionatul Naţional de seniori pe echipe, dar niciodată n-am putut să dublăm. Vrem să ne apărăm titlul. Va fi foarte greu, dar locul 2 nu mă încălzeşte nici pe mine, nici pe băieţi. Legat de Jocurile Olimpice, la Budapesta va fi ultimul concurs care punctează în clasamentul de Cupă Mondială, după care va fi un concurs de calificare la Praga. Acum depinde cum se va stabili. Dacă luăm clasamentul intern, acolo conduce Adrian Pop. Dacă luăm românul care are cele mai multe puncte la concursurile internaţionale, acolo conduce Szilagyi. Rămâne să stabilească Federaţia Română de Scrimă cum va fi cu concursul de calificare la Olimpiadă. Deocamdată nu ştim”, a declarat antrenorul Csiszar Francisc.

  Totul depinde însă și de bugetul pe care secția îl va primi în acest an în cadrul clubului municipal.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img