Spadasinii sătmăreni au dat lovitura la Naționalespada

Zi excelentă pentru delegația celor de la CS Satu Mare la Naționalele de spadă rezervate juniorilor. Din șase sportivi înscriși în concurs ,trei au ajuns la medalii iar un altul a terminat pe un loc șase onorant.
Chiar dacă toată lumea se aștepta ca Macska Adam să –și apere titlul cucerit anul trecut și să-și ia o mică revanșă după modestul loc cinci ocupat la cadeți tot în această lună, până la urmă acesta s-a oprit dramatic în semifinale și a rămas cu bronzul. Iar colegul său, Szep Marton l-a răzbunat și a câștigat aurul după o finală, 15-7 cu Cosmin Epurescu de la Steaua. Asta după ce Epurescu l-a eliminat pe Macska , la limită, 15-14 în semifinale.
Szep a ajuns în finală după ce și-a depâșit în penultimul act colegul de echipă, pe Balazs Szilagyi cu 15-6. Interesant e că în sferturi am avut un alt duel sătmărean. Szilagyi l-a depășit pe Alex Oroian cu 15-10.
Așadar Szep Marton a luat aurul, Balazs Szilagyi și Macska Adam, bronzul, Alex Oroian a încheiat pe șase iar Kato Zoltan pe 17 șiDavid Ziman pe 19. La startul competiției, la Naționalele de juniori de la Craiova am avut 51 de spadasini.
” Este o revanșă a băieților după un Campionat Național la cadeți nu foarte reușit. Mă bucur pentru toți și sper să confirme și la echipe și să luăm aurul și acolo” spun antrenorii Csiszar Francisc și Nagy Lehel.
Joi are loc concursul pe echipe unde CS Satu Mare trebuie să-și apere titlul cucerit anul trecut iar de vineri începe concursul la feminin.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts