More


  Ştefan Ressler, candidatul FDG la Primăria Satu Mare

  - Advertisement -

  fdg

  Ștefan Ressler a fost desemnat – în urma unui sondaj de opinie efectuat în rândul sătmărenilor – drept candidatul Forumului Democrat German pentru funcţia de primar al municipiului Satu Mare. Anunțul a fost făcut ieri de către preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Forumului Democrat German, Ioan Leitner. Conform aceleiaşi surse, Forumul Democrat German a lansat proiectul “Alianţa pentru Satu Mare”, în care i-a invitat la discuţii pe cei din PNL şi UDMR.

  Candidat propriu la Primăria Satu Mare
  După ce a reuşit să obţină în cadrul ultimelor alegeri nu mai puţin de şapte posturi de primari şi şapte posturi de viceprimari în judeţul Satu Mare, conducerea Forumului Democrat German a decis că a venit vremea ca formaţiunea politică să aibă un candidat propriu şi la Primăria Satu Mare. “Forumul Democrat German consideră că a venit momentul ca la alegerile din 2016 să participe cu candidaţi proprii atât la primăriile oraşelor cât şi pentru Consiliul Local al municipiului Satu Mare şi Consiliul Judeţean. Credem că avem persoane integre, competente şi cu experienţă care ar putea să participe la conducerea urbei noastre, în slujba tuturor cetăţenilor. Ştefan Ressler este unul dintre puţinii tineri capabili care după ce şi-a terminat studiile s-a reîntors în Satu Mare. Cred că s-a întors deoarece consideră că poate să trăiască bine şi în acest oraş, nu numai în oraşele mari universitare”, a declarat preşedintele FDG Satu Mare, Ioan Leitner.

  Proiect politic lansat de FDG
  Ioan Leitner a prezentat proiectul politic al FDG pentru municipiul reşedinţă de judeţ, denumit sugestiv “Alianţa pentru Satu Mare”. “Forumul doreşte ca pe viitor primarul să fie ales pe competenţe şi nu în funcţie de apartenenţa etnică sau religioasă, fapt pentru care propunem formarea unei coaliţii numită “Alianţa pentru Satu Mare” din care să facă parte toate formaţiunile politice care vor schimbare în municipiul Satu Mare şi care vor să facă din Satu Mare un oraş plăcut şi prosper“, a conchis Ioan Leitner.

  Optimism al candidatului FDG
  Rezultatul sondajului realizat de cei de la FDG a făcut ca formațiunea să îl nominalizeze pe avocatul Ștefan Ressler drept candidat la alegerile pentru Primăria Satu Mare. Platforma de pe care candidează avocatul se adresează tinerilor, pe care dorește să îi vadă revenind în oraș după ce își finalizează studiile. Pentru asta, Ressler e conștient că este nevoie de investitori care să creeze locuri de muncă. “Sunt onorat să fiu propus din partea Forumului Democrat German al judeţului Satu Mare pentru această funcţie. Trebuie să recunosc că în urma sondajului a rezultat această dorinţă a cetăţenilor judeţului Satu Mare de a fi eu ales pentru a fi candidatul la Primăria Satu Mare. Este o chestiune onorantă ca la o vârstă destul de tânără să fiu considerat de cetăţeni, de către locuitorii municipiului Satu Mare, că aş putea îndeplini această funcţie. Eu cred într-o altfel de politică, cred că Satu Mare nu trebuie să fie condus doar pe anumite criterii de partide, cred că trebuie să se facă o uniune a sătmărenilor, pentru că, înainte de a face parte dintr-o organizaţie politică, fiind ea liberală, social-democrată, uniune democratică a maghiarilor, trebuie să observăm că suntem cetăţeni ai municipiului Satu Mare. Din păcate, în ultimii 25 de ani nu s-a avut în vedere acest lucru, nu s-a avut în vedere competenţe, s-a avut în vedere poate anumite chestiuni pe care le vedem la televizor, cred că ar trebui introdusă o altfel de politică, prin care dăm valoare acestui municipiu, îi redăm valoarea care a avut-o şi putem să schimbăm ceva, să creăm locuri de muncă, tinerii să se întoarcă în Satu Mare, să avem ce am avut mai demult, un oraş frumos, plăcut şi atractiv pentru tineri. Acest lucru nu se poate face singur, este nevoie de echipă, de oameni care doresc să se implice şi chiar cred în acest lucru, cred că se poate face schimbare”, a declarat Ştefan Ressler.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img