More

  Zi de odihnă pentru Mani Gyenes

  mani-bolivia

  Spaniolul Carlos Sainz a câștigat sâmbătă etapa a 7-a a Raliului Dakar, după ce în precedentele 3 etape s-a clasat mereu pe locul 2, conducându-și mașina DKR2008 Peugeot între Uyuni (Bolivia) și Salta (Argentina) cu timpul de 5h34min03sec, cu un avantaj de 38 secunde față de coechipierul său, francezul Sebastian Loeb, care, în schimb, a devenit din nou lider la general.

  În timpul etapei, întreruptă din cauza vremii nefavorabile, s-a produs un accident mortal, un bărbat de 63 de ani decedând, pe tronsonul bolivian, după ce a fost lovit în plin de automobilul nr. 409 condus de francezul Lionel Baud.

  Etapa a 7-a la moto, lungă de 817 km, a fost definitiv oprită după ce fusese inițial întreruptă din cauza unor violente furtuni care au degradat o porțiune din specială. De altfel sătmăreanul Mani Gyenes se poate declara norocos că nu a fost nevoit să abandoneze mai ales că piloții ce apucaseră să pornească în cursă au fost prinși de o viitură.

  ”Am ajuns in Argentina insa a doua bucata a probei, cea care trebuia sa fie dupa trecerea granitei s-a anulat din cauza furtunii. Au trecut cativa rideri iar eu si Frans Verhoven nu am mai apucat sa trecem pentru ca s-a umflat un rau iar concurentului din fata noastra i-a fost luata motocicleta de apa. Acum stam intr-un hangar si asteptam sa vedem pe unde vom merge catre Salta. Ma simt mult mai bine acum de când am coborât de la altitudine.” a postat Mani Gyenes sâmbătă după – amiază pe pagina personală de facebook. Mani a avut probleme în Bolivia și se pare că nu s-a simțit deloc în largul lui acolo. S-a văzut că a și scăzut ritmul și a preferat să alerge prudent preferând siguranța unor poziții între locurile 20-30 decât să-și asume riscuri inutile.

  ”Ne-am intors din Bolivia in Argentina. Ma bucur deoarece nu m-am simtit bine deloc acolo. Am avut doua zile foarte grele in Bolivia. Asa a fost in hangarul unde ne-am adapostit de furtuna in a doua parte a specialei de astazi. Am avut o parte din proba in Bolivia, iar cealalta dupa ce am trecut granita in Argentina. Aici ne-a prins furtuna si s-a decis anularea. Acum suntem toti in drum catre Salta unde vom ramane si duminica, in ziua de odihna”, a fost comentariul lui Mani ce a însoțit o fotografie trimisă din hangarul care i-a adăpostit pe piloți de furtună.

  Duminică a fost zi liberă , de odihnă pentru piloți , dar de muncă intensă pentru mecanicii lui Mani. De azi se reia aventura iar Gyenes are de recuperat minute bune pentru a reveni în top 20!

  Etapa a 8-a de luni e în Argentina pe ruta Salta — Belen (766 km; probă specială de 393 km).

  Florin Mureşan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE