More


  Aur pentru România și Simona Pop la Buenos Aires

  =

  spada

  Echipa feminină de spadă a României a câștigat etapa de Cupă Mondială de la Buenos Aires, duminică, după ce a învins Rusia în finală cu scorul de 45-40.

  Iar în urma acestui rezultat extraordinar spadasinele noastre, printre care și sătmăreanca SIMONA POP, sunt calificate la Jocurile Olimpice de la RIO .

  În ultimul act, pentru România au tras scrimerele Simona Pop (2-4 cu Violetta Kolbova, 0-0 cu Liubov Șutova, 2-6 cu Tatiana Logunova), Ana-Maria Popescu, fostă Brânză (3-6 cu Șutova, 14-6 cu Tatiana Gudkova, 8-8 cu Kolobova), și Simona Gherman (5-2 cu Gudkova, 6-2 cu Kolobova, 5-6 cu Șutova).

  România a dispus de Brazilia în optimi, cu 45-37 (a evoluat și Loredana Dinu), în sferturi a întrecut echipa SUA, cu 45-27, pentru ca în semifinale să învingă Estonia cu 45-36. În finala mică, Estonia a dispus cu 42-32 de Ucraina.

  Chiar dacă la individual Simona Pop a terminat abia pe locul 72, aceasta s-a revanșat a doua zi când a dovedit că e o adevarata trăgătoare de echipă aceasta reușind puncte importante pe parcursul concursului.

  România conduce în clasamentul Cupei Mondiale de spadă feminin pe echipe, cu 352 puncte, urmată de China, 348 puncte, și Rusia, 304 puncte.

  În concursul individual, sâmbătă, Simona Gherman a ocupat locul al treilea la Buenos Aires. Tot la individual, sătmăreanca Amalia Tătăran a terminat pe locul 20!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img