More

  Bătrân de 87 de ani, tâlhărit de patru tineri

  hodod

  Poliţiştii au identificat şi prins patru tineri bănuiţi că ar fi comis o tâlhărie asupra unui bătrân de 87 de ani din localitatea Nadișu Hododului. Din nefericire, în urma loviturilor aplicate, victima a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare. Ei au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă şi vor sta după gratii cel puţin 30 de zile.

  Filmul evenimentului
  Concret, în seara zilei de 03 februarie 2016, în jurul orelor 22.20, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare au fost sesizaţi prin S.N.A.U. 112 de către V. Nicolae, de 87 ani, din localitatea Nadișu Hododului, comuna Hodod, despre faptul că două persoane necunoscute au pătruns prin efracție în locuința sa, în care locuiește singur, și prin violență l-au deposedat de suma de 200 lei, iar în urma leziunilor suferite acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Satu Mare în vederea acordării de îngrijiri medicale.

  Cine sunt autorii agresiunii
  În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale ai Poliţiei Municipiului Carei, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei Rurale Tăşnad, sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, au stabilit că patru tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani, după o înţelegere prealabilă, s-au deplasat cu un autoturism până în localitatea Nadişu Hododului, unde locuiesc bunicii unuia dintre ei, după care doi dintre aceştia, respectiv S.Tamas din Pericei, judeţul Sălaj, şi V.Alexandru din Supur, cel din urmă cu o mască pe faţă, au pătruns prin efracţie în locuinţa bătrânului şi după ce i-au aplicat mai multe lovituri au părăsit locuinţa luând cu ei suma de 200 lei găsită în casă.

  Autorii, arestaţi pentru 30 de zile
  În urma activităţilor desfăşurate, pe lângă cei doi autori au fost identificaţi şi prinşi si cei doi complici, respectiv K. Levente din localitatea Ser, judeţul Satu Mare, şi L. Daniel din Chieşd, judeţul Sălaj. Ca urmare a prezentării în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă a tuturor participanţilor în diferite forme la comiterea infracţiunii, Judecătoria Carei a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, urmând ca cercetările să continue sub aspectul savârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată, respectiv complicitate la tâlhărie calificată. Victima necesită 18-20 zile de îngrijire medicală şi se află în acest moment la domiciliu în stare stabilă, fără a comporta probleme deosebite. În activităţile desfăşurate, poliţiştii au beneficiat de suportul de specialitate al D.I.P.I.
  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE