More


  Doar victoria ne poate duce la Euro

  =

  frb

  Meciul dintre România și Turcia, contând pentru etapa a 3-a în Grupa H din campania de calificare la EuroBasket Women 2017, a stabilit două recorduri de asistență. Unul vizează sportul cu mingea la coș din România, iar altul are conotații internaționale.

  Sala Polivalentă Cluj-Napoca a găzduit 6817 spectatori la meciul desfășurat sâmbătă (20.02). Partida s-a încheiat cu victoria Turciei, scor 56-45.

  Această cifră reprezintă un record absolut de asistență la un meci de baschet organizat vreodată pe teritoriul României. Totodată, este cel mai mare număr de spectatori înregistrat la jocurile din cadrul etapei a 3-a în campania de calificare pentru EuroBasket Women 2017.

  România a fost susținută la meciul amintit de un număr mare de clujeni, alături de care au venit suporteri ai echipei naționale din întreaga țară, printre care şi foarte mulţi sătmăreni. De asemenea, în tribune au fost prezente diferite grupe de nivel juvenil, masculin și feminin, venire să susțină și în același timp să aibă o imagine a ceea ce înseamnă să reprezinți tricolorul în sportul de performanță.

  De notat că la meci a asistat și un grup consistent de turci. Pe lângă grupul care a susținut vocal reprezentativa Semilunei, din delegația oficială au făcut parte foste jucătoare ale echipei naționale a acestei țări, însoțite de oficialități precum ambasadorul Turciei în România.

  România are 2-1 la general și se situează pe locul al 2-lea în ierarhia Grupei H la jumătatea campaniei. Tricolorele se deplasează în Bosnia, acolo unde vor încerca să bifeze cel de-al 3-lea succes în această campanie de calificare. Adversarul se află în căutarea primului succes în Grupa H.

  În preliminariile EuroBasket Women 2017 sunt nouă grupe de calificare. Câștigătoarea fiecărei grupe își asigură locul direct la turneul final. Acestora li se vor alătura cele mai bune șase locuri 2. Acesta este motivul pentru care fiecare meci contează, atât ca victorie, cât și ca diferență de puncte în cazul unei înfrângeri.

  Azi, Claudia Pop & co joacă în Bosnia
  Naționala României joacă azi de la ora 20,30 al patrulea meci din preliminariile Eurobasketwomen. Fetele noastre vor întâlni în deplasare Bosnia Herzegovina într-un meci ce va începe la ora 20,30.

  Sătmărencele Claudia Pop și Andrea Olah sunt apte și fac parte din lot în schimb pivotul Florina Pașcalău s-a accidentat sâmbătă în duelul cu Turcia și va rata duelul cu Bosnia.

  ”Trebuie să câștigăm pentru a rămâne în cursa pentru calificare. Nu concepem alt rezultat decât victoria” spune încrezătoare Claudia Pop.

  Bosnia a pierdut primele trei meciuri din preliminarii și nu mai are nicio șansă de calificare la turneul final.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img