More

  Final de curs pentru Istvan Kovacs şi Ovidiu Mazilu

  arbitri

  Arbitrii de top din Romania s-au pregătit pentru a doua parte a sezonului iar la finalul saptamanii trecute au participat, la Mogosoaia, la testarea fizica. Printre ei şi careianul Istvan Kovacs şi sătmăreanul Ovidiu Mazilu.

  Prima intalnire de lucru a avut loc sambata, la Casa Fotbalului, in timp ce duminica, la Centrul de Fotbal Mogosoaia, arbitrii au participat la testarea fizica, sub supravegherea sefului CCA, Kyros Vassaras.

  ”Am vrut sa verificam pregatirea fiecarui arbitru, sa vedem care este nivelul fiecaruia. Am primit informatii despre activitatea tuturor arbitrilor in pauza competitionala, iar periodic, la fiecare doua saptamani, am realizat o analiza online a cunostintelor, acestia avand obligatia de a raspunde in maximum jumatate de ora la intrebarile noastre legate de o decizie in diferite situatii de joc”, a declarat presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, potrivit frf.ro.

  Arbitrii care in acest inceput de an au participat la cursurile organizate de UEFA in Cipru au luat parte si la un exercitiu practic, pe terenul de joc. Sub indrumarea lui Kyros Vassaras, Ovidiu Hategan, Istvan Kovacs, Octavian Sovre, Sebastian Gheorghe, Cristina Dorcioman si Iuliana Demetrescu au analizat situatii in care balonul depaseste sau nu linia portii, exersand pozitionarea in apropierea buturilor.

  “Eu sunt inclus în programul tinere talente şi sunt monitorizat de ceva vreme de CCA. Am un mentor care mă urmăreşte şi cu care mă sfătuiesc. Urmează probabil ca în sezonul de primăvară atât eu cât şi colegii din ţară incluşi în acest program să primim delegări la liga 1 şi sper să confirm încrederea acordată”, ne-a spus sătmăreanul Ovidiu Mazilu. Acesta recunoaşte că anul acesta testele fizice au fost ceva mai dificile dar atât el cât şi Istvan Kovacs le-au trecut cu brio.

  “A fost mai greu ca şi în alţi ani.Mult mai solicitant . Dar am trecut cu bine. De Istvan nu aveam nicio emoţie, el nu că e cel mai bun din ţară ci cred că are cei mai buni timpi din Europa la testele fizice” amai pomenit Ovidiu Mazilu.

  Tot duminica, la Centrul de Fotbal Mogosoaia, observatorii au participat la seminarul in care au fost analizate decizii ale arbitrilor din competitia interna. Luni si marti, cursul a continuat cu partea teoretica.

  Cursul a avut doi participanti de peste hotare, veniti la perfectionare in tara noastra. Este vorba de sarbul Milan Ilić (28 de ani) si albanezul Jorgji Enea (32 de ani), ultimul fiind arbitrul care a oficiat la centru meciul dintre nationalele de tineret ale Romaniei si Danemarcei, disputat pe 13 noiembrie 2015, in cadrul preliminariilor CE U21 si castigat de oaspeti cu scorul de 3-0.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE