More  Galeria își continuă războiul cu președintele Băbuț

  peluza-sud

  După zeci de mesaje afișate la stadion sau în diferite locuri publice prin care cer demisia președintelui Dan Băbuț , suporterii de la galeria Peluza Sud a Olimpiei au trecut ieri la un nou mod de protest. Au organizat o conferință de presă prin care au încercat să explice care sunt motivele de la care a izbucnit tot acest război și mai ales au confirmat că vor continua să protesteze până când actualul președinte va fi demis ori va demisiona.

  În același timp cei șapte membri ai galeriei prezenți la conferință au mai spus că, în cazul în care va fi dat publicității un document din care să reiasă buna gestionare a clubului, atunci ei îi vor recunoaște meritele actualului președinte Dan Băbuț. Dar sunt convinși că nu va fi cazul…

  De la ce a pornit totul…
  Tot acest război pare că a pornit în toamnă de la ideea oficialilor Olimpiei de a merge cu juniorii la meciul de cupă de la Baia Mare. Apoi a urmat un alt episod neinspirat tot legat de un joc cu FCM Baia Mare când din nou oficialii galben-albaștrilor, fără să se gândească și la fani, au vrut să mute meciul pe vineri la o oră la care galeriei i-ar fi fost imposibil să-și susțină favoriții în eternul și unicul derby al zonei!

  Au urmat o serie de declarații mai mult sau mai puțin inspirate și de la o mică scânteie s-a ajuns la ditamai vâlvătaia.

  Ce i se reproșează președintelui Băbuț
  În primul rând managementul defectuos, lipsa de transparență și… aroganța de care a dat dovadă în relațiile cu suporterii. Cei șapte reprezentanți de la galerie au afirmat că la 1 ianuarie 2016 datoriile clubului, estimate, se ridicau la 1 milion de lei. Cu trei salarii restante atunci la jucători, plus prime neachitate. Apoi fanii au amintit de achizițiile neinspirate de jucători gen Laso sau Apostu ori că unora dintre jucători li s-au plătit salarii în avans doar să plece de la club. În plus suporterii amintesc că la început când la stadion veneau 8000 de spectatori se vorbea de un proiect sătmărean, iar acum când la teren mai vin abia 500 de privitori lotul e plin de jucători veniți din afara Sătmarului.
  La toate se mai adaugă și lipsa unor condiții minime de confort la stadion pentru suporteri ori lipsa terenurilorde antrenamente pentru copiii, juniorii și seniorii clubului.

  Ce urmează?
  Reprezentanții galeriilor Olimpiei Satu Mare au afirmat că, sub formă de protest, nu vor mai susține Olimpia la meciurile de acasă și se vor rezuma doar la a transmite mesaje. Ei au spus că vor continua această formă de protest până ce actualul președinte al Clubului Olimpia Satu Mare își va da demisia sau va fi demis. ”Vrem schimbare, transparență, reducerea cheltuielilor la club și atragerea de sponsori pentru că acum Olimpia nu are decât un singur sponsor. Performanța sportivă nu este atât de importantă acum”, a mai precizat Ciprian Bretan , unul dintre cei șapte membri de galerie prezenți la conferință.

  Acesta a ținut să amintească faptul că nu e o răfuială personală a lui cu Dan Băbuț și că deși e membru al unui partid politic nu-l interesează vreo funcție și nici n-are de gând să candideze pentru vreun post în acest an. „Nu suntem copii, nu suntem manipulaţi şi ne vom continua protestul până la plecarea lui Dan Băbuţ din fruntea Olimpiei” au spus la unison cei şapte suporteri prezenţi la conferinţa de presă.

  La final fanii au amintit și de subiectul legat de denumirea actuală a clubului.

  ” Sunt semne că se poate recupera atât numele de FC Olimpia 1921 cât și palmaresul. Căci Olimpia 2010 sincer nu reprezintă cu adevărat clubul fanion al județului” a încheiat Ciprian Bretan.

  Așadar săptămâna a început furtunos pentru fanii Olimpiei. Tot ce sperăm și ne dorim e ca activitatea echipei și munca jucătorilor și a antrenorilor să nu fie influențată de tot acest scandal…Căci așa cum au punctat și băieții de la galerie, relația cu antrenorii și jucătorii e mai mult decât una corectă…Mingea e acum în terenul conducerii, să vedem cum continuă meciul!!!

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE