More


  Handbal jucat cu sufletul…

  =

  malanca-1

  Chiar dacă au pus câteva kilograme în plus și condiția fizică nu-i mai ajută, foștii componenți ai echipei de handbal de la CS UNIO au strâns din nou rândurile și au organizat un turneu în memoria fostului lor coleg, Ioan Malanca.

  ”Preferam să fie și el aici cu noi și să îi dăm alt nume turneului, dar din păcate boala necruțătoare ni l-a luat prea repede dintre noi. Am promis atunci că nu-l vom uita niciodată și așa va fi pe veci”, ne-a spus evident emoționat Dan Sebastian.

  La startul competiţiei ce a avut loc sâmbătă la sala LPS s-au prezentat şase echipe, cinci din judeţ şi o echipă de handbal din Csenger (Ungaria). Parcă rezultatele au contat prea puțin…Băieții s-au bucurat de fiecare fază și au căutat să facă spectacol în fața unui public numeros format în mare parte din micile jucătoare de la clubul de handbal ATLETIK Satu Mare unde antrenează Albi Kibedi și Adi Merlă.

  Fiica regretatului Ioan Malanca, Andreea, a dat startul turneului și tot ea a acordat și premiile la final. CS UNIO I a câștigat turneul după o finală cu CS UNIO II.Pe trei a terminat echipa din Csenger, Oașul pe patru iar formațiile din Foieni pe cinci și șase.

  Cel mai bun portar- Varga Adam-Csenger, golgheter- Mihai Lăzăreanu și cel mai tehnic jucător- Dan Sebastan.

  Printre jucătorii care au format cele două echipe de la Unio îi amintim pe: Mihai Lăzăreanu, Ciprian Mărieş, Ionuţ Chivu, Dan Sebastian, Ciprian Roja, Sebastian Pintea, Ghencian Dănuţ, Adrian Hodişan, Dacian Zamfirescu, Adrian Merlă, Cristian Sabo, Albert Kibedi, Alin Pop, V. Schwarzkopf.

  A fost şi un turneu caritabil. La începutul competiţiei, spectatorii din sală au oferit câte o jucărie de pluş, iar acestea vor fi donate la o casă de copii din judeţ.

  Ioan Malanca s-a stins din viaţă la doar 25 de ani în 2005. A fost component al echipei CS Unio Satu Mare, timp de 10 ani, perioadă în care a parcurs cea mai frumoasă carieră de sportiv. A fost răpus de o boală nemiloasă, lăsând în urmă colegi, prieteni, apropiaţi, precum şi o fetiţă de doar un an.



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img