More


  Începe festivalul floretei de la Satu Mare

  - Advertisement -

  floreta1

  De azi , la Satu Mare putem spune că începe un adevărat festival al floretei juvenile românești și internaționale. Astfel, pe 2, 3, 4 și 5 februarie se vor desfășura întrecerile Campionatului Național de floretă cadeți, feminin și masculin, individual și pe echipe, iar pe 6 și 7 februarie va avea loc Cupa Satu Mare la floretă cadeți, feminin, individual și echipe, și masculin, doar la individual.

  Întrecerea feminină de la Cupa Satu Mare, de sâmbătă, 6 februarie, este etapă în Circuitul European de cadeți, iar la start până acum s-au înscris 34 de floretiste din șase țări.

  ” Ne-a încurcat puțin și faptul că vecinii din Ungaria au programate în acest week-end finalele Campionatului Național de cadeți. Ar fi trebuit să se desfășoare la începutul anului dar le-au amânat. E bine însă că vin sportive bune din șase țări, mai așteptăm confirmarea lotului Ucrainei” a spus antrenorul Dan Șuta într-un interviu acordat emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

  De remarcat că dacă anul trecut delegația venită din Japonia a dominat concursul feminin , anul acesta asiaticele nu vor mai ajunge la Satu Mare.

  ”Anul trecut Japonia era în pregătiri la Budapesta și așa au ajuns la noi la turneu. Acum nu s-a mai pus problema să vină de la Tokyo. Avem și noi sătmărencele în care ne punem speranțe, atât la Naționale cât și la etapa de circuit european” a mai spus Dan Șuta.

  Azi de la ora 9 încep Naționalele de cadeți. De la CS Satu Mare vom avea 10 sportive participante: Andrea Potor, Klaudia Figus, Briana Silaghi, Melissa Korossy, Diana Șuta, Cristina Anderco, Tamara Ulici, Vivien Szabo, Teodora Șofran și Teodora Turdean. Floreta de la CS Satu Mare este antrenată de Dan Șuta, Arnold Izsaki, Attila File și Eva Lengyel. Miercuri se va desfășura proba pe echipe, iar joi și vineri sunt programate probele masculine din cadrul Campionatului Național.

  De remarcat că sâmbătă de la ora 18,30 semifinalele și finala turneului vor fi transmise în direct de TVR3.

  În memoria marilor noștri campioni, Ecaterina Stahl și Vasile Costa
  Începând din 2015, la inițiativa organizatorilor – Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, CS Satu Mare, DJTS Satu Mare și Federația Română de Scrimă – , Cupa Satu Mare la feminin se va numi și Memorial „Ecaterina Stahl”, iar la masculin se va intitula și Memorial „Vasile Costa”. Mai mult, membrii familiilor celor doi mari floretiști sătmăreni dispăruți dintre noi vor acorda câte un premiu special. Cea mai bine clasată floretistă din Satu Mare la Cupa Satu Mare, de sâmbătă, 6 februarie, va primi trofeul „Ecaterina Stahl”, iar cel mai bine clasat floretist din Satu Mare la Cupa Satu Mare, de duminică, 7 februarie, va primi trofeul „Vasile Costa”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img