More


  Kanalos, la prima reușită pentru “galben-albaștrii”

  - Advertisement -

  oli

  Olimpia Satu Mare a jucat azi la Carei un amical în compania formației din liga a 4 a de elită, Victoria.

  Elevii lui Csik s-au impus cu 2-0 însă mai bine de o repriză trupa de juniori a Careiului a reușit să facă față cu brio atacurilor celor din liga a 2-a.

  Olimpia a început mai bine şi a dominat o bună parte din prima repriză. Dar sătmărenii nu au reuşit să înscrie în ciuda situaților bune ivite. Sălăgeanu, din două lovituri libere, din apropierea careului care nu a nimerit cadrul porții, iar şutul lui Bura din careu a fost respins de portarul gazdelor. Victoria a mizat pe cartea contraatacului iar Ov. Ardelean și Nylvan s-au remarcat prin..ratările avute.

  În partea secundă Olimpia a reușit să și înscrie. Mai întâi Buhăescu a deschis scorul în minutul 60 după o lovitură de la 11 m acordată de centralul FIFA, Kovacs Istvan. Iar apoi cu opt minute înaintea finaului juniorul de lot național, Tony Kanalos a înscris primul său gol în tricoul Olimpiei, acesta trimițând excelent sub transversală de la 20m.

  În afara acestor reușite, Olimpia a mai ratat alte trei situații clare prin Brata, Buhăescu și Onicaş.

  Victoria: Borlan – Cura, Griszhaber, Pojonyi, Puşkaş, Vancea, Tillinger, Petz, Nyilvan, Szocsi, Ov. Ardelean/ Weibel, Cr. Ardelean, Obiş, Hevele, Szilagyi, Varga.

  FC Olimpia: Băican – Munteanu, Lipai, Tătaru, Sălăgeanu, Ianc, R. Rus, Toma, Bura, Faur, Goţ. După pauză au mai jucat Ciul, Mureşan, Iuhas, Soprony, Onicaş, Lukacs, Takacs, Brata, Kanaloş şi Buhăescu.

  Olimpia mai are programat un singur amical, sâmbătă în județul Bihor la CS Oșorhei. Doar că partida stă sub semnul întrebării deoarece terenul gazdelor e inundat după ploile căzute în zonă în ultimele zile.

  Două înfrângeri în șapte amicale
  Olimpia a disputat până acum şapte meciuri amicale în perioada precompetițională. Meciuri cu adversari din România şi din Ungaria. Sătmărenii au reușit 3 victorii, două remize şi tot atâtea înfrângeri. La fel ca și în campionat, căptanul Cosmin Iuhas este golgheterul şi din meciurile amicale cu trei reuşite. În schimb au marcat proaspetele achiziţii Ianc, Mărkuş şi Buhăescu, precum şi juniorii Bîgiu şi Kanaloş.

  Singurul lucru pe care încă nu-l intuim în urma acestor jocuri e cum va arăta primul unsprezece în jocul oficial de la Mediaș cu Gaz metan de pe 27 februarie.

  Iată rezultatele înregistrate de Olimpia şi marcatorii:

  – Balmazujvaros (Liga 2, Ungaria) – Olimpia 0-1 (Bîgiu)
  – ASU Politehnica (Liga 3, România) – Olimpia 2-2 (Takacs, Iuhas)
  – Cigand SE (Liga 3, Ungaria) – Olimpia 0-0
  – Diosgyor (Liga 1, Ungaria) – Olimpia 2-1 (Mărkuş)
  – Luceafărul Oradea (Liga 3, România) – Olimpia 1-2 (Iuhas, Ianc)
  – Kisvarda (Liga 2) – Olimpia 2-1 (Iuhas)
  – Victoria Carei (Liga IV-a Elite) – Olimpia 0-2 (Buhăescu, Kanaloş)  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img