More

  Mărkuş, prezentat oficial şi apel la unitate lansat de Csik

  olimpia

  Olimpia îşi doreşte o colaborare cât mai bună cu suporterii în acest an iar conducerea tehnică pare că a venit cu o nouă regulă, aceea a conferinţelor de presă săptămânale prin care să fie prezentată în cele mai mici detalii activitatea echipei.

  Ieri la prânz, antrenorul Tibi Csik i-a avut alături pe Adrian Sălăgeanu şi Adrian Mărkuş, iniţial la conferinţă fiind anunţat şi atacantul Vasile Buhăescu, doar că din cauza gripei acesta nu a mai ajuns la teren.

  „Urmează sâmbătă penultimul amical din această iarnă de la Kisvarda şi sper să nu mai apară probleme medicale. Sunt mulţumit de cum s-a pregătit echipa în cantonament şi de cum am arătat în jocurile disputate până acum”, a spus Tibi Csik care a recunoscut că accidentările îi dau mari bătăi de cap. Villand, Bîgiu, Takacs, Lukacs şi mai nou Buhăescu au probleme medicale şi nu vor face deplasarea în Ungaria. Se speră însă în recuperarea lor rapidă pentru ca până la ora meciului oficial de la Mediaş antrenorul Tibi Csik să aibă la dispoziţie toţi jucătorii.
  Tehnicianul galben-albaştrilor recunoaşte că în proporţie de 70-75% are cristalizată o formulă de joc doar că pot apărea modificări în funcţie de suspendări sau accidentări ori de convocarea juniorilor la loturile naţionale.

  „Ne aşteaptă şapte meciuri foarte importante. Cu toţii suntem conştienţi că nu avem voie să facem paşi greşiţi. Dar suntem optimişti şi încrezători că vom prinde play off-ul” a mai adăugat Csik care speră ca cei din conducere să rezolve sâmbătă şi problema minicantonamentului de la Kisvarda. Acolo unde sunt terenuri sintetice şi unde Olimpia ar putea face şi o pregătire tactică eficientă.

  De altfel, amicalul de astăzi de la Kisvarda se va juca în nocturnă, de la ora 18, tocmai pentru a pregăti în cele mai mici detalii jocul de la Mediaş. Care s-ar putea juca tot la lumina reflectoarelor.

  Legat de situaţia lui Brata , acesta se pregăteşte cu echipa şi se pare că va rămâne la Olimpia până-n vară.

  Laude către galerie şi apel la… unitate
  La finalul conferinţei de presă, Tibi Csik a amintit că el se simte extrem de mândru şi de motivat de faptul că Olimpia are poate cea mai frumoasă galerie din serie. Dar în acelaşi timp a lansat şi un apel la unitate către toţi suporterii echipei.
  „ E clar că avem o galerie superbă, îi stimez pe băieţi, vin la meciuri chiar şi la amicale.Sperăm să fie alături de noi şi în acest an şi să ne susţină. Sper să fim împreună ca într-o familie” a transmis Csik.

  Mărkuş se simte în formă
  Revenit în această iarnă la echipă, atacantul Adrian Mărkuş spune că se simte extrem de motivat şi e bucuros că acum a putut efectua tot stagiul de pregătire fără a avea probleme medicale. „Faţă de anul trecut când am ratat pregătirea de iarnă, acum mă simt mult mai în formă. Formăm o familie unită în vestiar şi eu chiar cred că putem realiza lucruri frumoase împreună”, a transmis Mărkuş.

  Sălăgeanu, uşor dezamăgit
  Fostul campion al României cu Oţelul Galaţi , Adrian Sălăgeanu a apărut uşor supărat la conferinţa de presă. Acesta s-a arătat dezamăgit de toată această tevatură creată în jurul clubului şi speră ca prin evoluţiile bune ale echipei să mai scadă numărul contestatarilor. Acesta a avertizat că dacă cei din jurul echipei şi din oraş nu vor trage la aceeaşi căruţă nu vor fi performanţe la Olimpia.

  Sălăgeanu a amintit că primele trei meciuri sunt decisive în îndeplinirea obiectivului şi că de la Mediaş trebuie venit acasă cu punct sau puncte.

  „E mare nevoie de acel minicantonament în Ungaria căci aici la Satu Mare nu avem terenuri unde să ne pregătim tehnico-tactic.” a amintit Sălăgeanu care a tras şi un semnal de alarmă.

  „Mentalitatea şi gândirea unor oameni din oraş nu ajută clubul. Şi la ce se întâmplă acum în fotbalul românesc există posibilitatea ca dacă nu ne unim să se aleagă praful de tot” a încheiat mijlocaşul galben-albaştrilor.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE