More


  ONG-urile, chemate să ajute statul

  - Advertisement -

  asistenta

  Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare a invitat ieri reprezentanţii unui număr de 11 asociaţii private de servicii sociale acreditate pentru a semna actele adiţionale ale Convenţiei de Parteneriat, înţelegeri aflate în derulare.

  Contracte prelungite
  Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare, Mariana Dragoş, a declarat că aceste înţelegeri au fost parafate cu un număr de 11 organizaţii neguvernamentale care au ca şi obiect de activitate prestarea de servicii sociale. Astfel, statul va asigura cofinanţarea serviciilor sociale prestate de ONG-uri. “Este practic un sprijin pe care județul îl acordă acestor servicii venind practic în întâmpinarea instituționalizării persoanelor pentru a nu ajunge la noi în sistem”, a declarat Mariana Dragoș.

  Sute de persoane, asistate de ONG-uri
  Printre cele 11 asociaţii neguvernamentale se numără Asociația ”Ajutăm ca să învățăm”, Congregația Surorilor Piariste, Congregația Fiicelor Îndurării, Asociația Lăcrămioara, Asociația Caritas, Organizația Langdon Down Carei, Organizația Down Transilvania pentru copilul cu dizabilități. Concret, este vorba despre circa 500 de persoane care sunt sprijinite de aceste ONG-uri. ”Ceea ce este foarte important, din punctul meu de vedere, este ca și comunitățile locale din care provin aceste ONG-uri să înțeleagă importanța lor și să vină cu cealaltă parte de cofinanțare. Este important ca și comunitatea locală să înțeleagă că județul poate veni doar cu o parte din finanțări și trebuie să primească finanțări pentru că altfel există riscul ca serviciul prestat de ONG să se sisteze”, a concluzionat Mariana Dragoș.
  Bogdan Tulbure  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img