More


  Opt medalii sătmărene la Naționalele Școlare

  =

  sah1

  În perioada vacanței intersemestriale, la Căciulata au avut loc Campionatele Naționale Școlare ”Elisabeta Polihroniade” la șah.

  La competiție au participat și patru sătmăreni, trei legitimați la LPS Satu Mare și unul la CS UNIO .

  Este vorba de Hejja Irisz (11 ani) , Bălan Briana (15 ani) , Covrig Larisa (13 ani) de la LPS , antrenor Catalin Ardelean și Hejja Adam ( Baieti 9 ani) de la CS UNIO, antrenor Pal Zoltan.

  Competiția s-a desfasurat pe grupe de varsta, de la cei mici de 7 ani si pana la cei de 17 ani, in total 166 jucători, la patru secțiuni: șah clasic, rapid, blitz, dezlegări.

  Cu siguranță că “eroina” delegației sătmărene a fost Hejja Irisz (LPS, elevă la Ham Janos) care a câștigat concursul la dezlegări, a luat argintul la blitz la egalitate de puncte cu campioana națională, Mihaela Trifoi cea care lua bronz la Europenele din 2015. În plus Irisz a terminat pe patru la clasic și la rapid.

  Bălan Briana de la LPS Satu Mare a terminat pe primul loc la dezlegări, pe doi la șah rapid și la clasic și pe trei la blitz.

  Covrig Larisa de la LPS a luat argintul la clasic și la rapid.

  De remarcat că Briana Balan si Larisa Covrig au jucat la grupa sub 17 ani, clasamentele s-au facut separat pentru 13 ani si 15 ani.

  Hejja Adam de la CS UNIO a evoluat intr-o grupa foarte puternica, cu 33 de participanti, reusind locul 6 la dezlegari, 10 la clasic si 11 la blitz. Felicitări sportivilor și antrenorilor!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img