More


  Se zvoneşte prin ziare…

  - Advertisement -
  • Ofensiva împotriva fumatului continuă. După cum se ştie, 20 mai este data stabilită de Ministerul Sănătăţii pentru transpunerea Directivei europene antifumat în legislaţia românească. Însă nu doar directiva antifumatului va fi implementată în anul acesta. Începând din martie, fumatul în spaţiile închise va fi interzis. La fel, UE impune mai multe măsuri menite să reducă atractivitatea fumatului. Tot din mai, pachetele de ţigări vor arăta identic. În cazul în care nu va respecta termenele stabilite, România va fi penalizată.
  • Biblioteca Naţională a României a deschis expoziţia intitulată „Cărţi cu răspundere limitată: Lucrări publicate în detenţie în perioada 2010-2015.” Pentru cine are curiozitatea să vadă pentru ce unii condamnaţi au scăpat de pedeapsă, expoziţia este deschisă până pe 31 martie. În câteva vitrine se află vreo 80 de titluri (din cele 400 scrise la nivel naţional), semnate de peste 180 de autori şi publicate de peste 70 de edituri.
  • Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că trebuie să existe o finanţare adecvată a sistemului de sănătate în contextul în care, anual, în România sunt diagnosticate peste 80.000 de noi cazuri de cancer şi mai mult de 50.000 de decese din cauza acestei boli.
  •  700.000 de elevi au făcut în ultimii cinci ani liceul degeaba întrucât n-au reuşit să treacă Bacalaureatul. Totodată, procentul de promovabilitate la examenul maturităţii nu depăşeşte 50%. Liceele înregistrează peste 100.000 de elevi pe an care nu trec BAC-ul. În plină dezbatere a reformei s-au făcut peste 18.000 de observaţii pe marginea ei. Acestea au scos în evidenţă faptul că noile planuri-cadru ar trebui urmate de programe noi de învăţământ, de o bază materială corespunzătoare, dar şi de recalificarea unora dintre cadrele didactice pentru ca reforma şcolii româneşti să aibă şanse la succesul scontat.
  • Ziua Bărbatului va fi sărbătorită în România pe 19 decembrie, potrivit unei legi adoptate recent. Data este destul de nefericită, pentru că pică în Postul Crăciunului, iar vremea este de obicei neprietenoasă.

  Voicu D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img